Koje namirnice mogu da spreče mučninu tokom vožnje?

Lifestyle 25. maj 202415:56 3 komentara
Shutterstock

Ukoliko spadate u grupu ljudi koja ima mučnine tokom vožnje, ovo mogu biti veoma korisni saveti za vas.

Mnogi od nas ne podnose putovanja baš najbolje, bilo koje prevozno sredstvo da odaberemo, piše City Magazine. Mučnina, vrtoglavica i povraćanje samo su neki od problema sa kojima se susrećemo kada krenemo na put. Ako planirate put, zapamtite neki od ovih prirodnih trikova koji vam mogu pomoći da ga lakše podnesete.

Pre polaska

Pre polaska ne jedite tešku hranu i ne čitajte dok putujete. Ukoliko putujete avionom, birajte pri kupovini karata, ako je moguće, sedišta u sredini aviona, a ukoliko je u pitanju brod, trebaju vam kabine koje su smeštene duboko i u sredini broda. Izbegavajte jake parfeme i obezbedite izvor svežeg vazduha.

Đumbir

Ako osetite da vam je muka i da vam se vrti, probajte da olakšate sebi sa đumbirom. Popijte dve kapsule đumbira sa vodom jer ova biljka upija kiseline u stomaku i sprečava osećaj mučnine. Pomoći će vam i ukoliko uzimate sok od đumbira ili čaj.

Masline i limun

Masline i limun mogu biti od pomoći. Pojedite nekoliko maslina pred putovanje. One sadrže tanin i prirodno smanjuju pojačano lučenje pljuvačke. Ako masline ne pomažu, uzmite limun.

Narežite ga na kriške i stavite ih u plastičnu vrećicu. Povremeno grickajte i sisajte kriške limuna da biste ublažili simptome mučnine. Uz to, može vam pomoći i grickanje suvih krekera.

Moć nane

Tokom putovanja protiv mučnine mogu da vam pomognu i bombone od mentola.

Pravo vreme

Izaberite pravo vreme za putovanje. Noću je najpogodnije, a ako već morate putovati danju, sedite na prednje sedište i fokusirajte pogled ispred sebe. Trudite se da budete mirni. Nekim ljudima je bolje kada voze nego da sede kao suvozači.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare