Koje ste dete po redu u porodici? To može da otkrije mnogo o vama

Lifestyle 27. maj 202409:20 4 komentara
braća, deca, dečaci
amyelizabethquinn/Pixabay

Redosled rođenja dece utiče na to kako gledaju na svet, kako se ponašaju, kakve želje i ambicije imaju.

Starija deca

Statistike pokazuju da se najveći svetski lideri najčešće rađaju kao prvo dete u porodici. To je uglavnom zbog odnosa roditelja prema starijoj deci.

Naime, starija deca su od rođenja okupana u ljubavi, a kada se rodi drugo dete, mogu se osećati usamljeno ili bez pažnje, i imaju potrebu da se izbore za svoje mesto, prenosi N1 Zagreb.

Želja da budu lideri i najomiljeniji u svom domu ih čini jačima, ali ponekad ova deca postanu autoritarna.

Srednja deca

Srednja deca su ambiciozna, snažne volje i vedrog duha. Od detinjstva im u svemu pomažu stariji, zbog čega i u odraslom dobu žive udobno.

Takođe, zbog toga brže sazrevaju, ali u isto vreme često postavljaju sebi ogromne zadatke. Konkurencija primorava srednju decu da traže uspeh u onim oblastima gde je starije dete slabije.

Najmlađa deca

Najmlađa deca su od detinjstva ljubimci cele porodice. Njima se posvećuje posebna pažnja, razmaženi su, pa često ostaju zavisni i slabi.

Zbog toga često mogu da idu u avanture i vole opasne i rizične stvari kako bi dokazali koliko su jaki i nezavisni. A mogu da budu u drugoj krajnosti i da ostanu u poziciji gde im je uvek potrebna pomoć, piše Krstarica.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare