Koji materijali su najbolji za velike vrućine

Lifestyle 17. jul 202223:00 7 komentara
REUTERS/Maja Smiejkowska

U srcu vrelog talasa temperatura, jutarnje odevanje postaje prava glavobolja. Iako je naša letnja garderoba preplavljena lepršavim haljinama, prozračnim bluzama, suknjama i laganim topićima, naši omiljeni odevni predmeti nisu uvek najprikladniji za suočavanje s vrućinom.

Jer ako pazimo na stil odevanja, često zaboravimo na same materijale. Šta obući kad je vruće?

Lan

Kada temperature prelaze 25 stepebu, dajemo prednost laganim i prirodnim materijalima koji deluju kao pravi regulatori toplote, piše Elle France, a prenosi City Magazine. Iako lan ima običaj da se brzo pogužva, on je ipak najprijatniji materijal za nošenje leti, jer pruža nenadmašan osećaj svežine.

Pamuk

Suprotno uvreženom mišljenju, pamuk je idealan materijal za suočavanje s velikim letnjim vrućinama. Zahvaljujući laganom tkanju, pamučni komad diše i ostavlja vrlo prijatan osećaj svežine. Tanji od pamuka i blago proziran, pamučni veo još više prija.

Tencel

Proteklih nekoliko meseci to je bio materijal koji su proučavali brendovi koji žele da budu ekološki odgovorniji. Prirodno vlakno izrađeno od drva, ne samo da je ekološki prihvatljivo, već i omogućuje koži da diše zahvaljujući svojoj sposobnosti upijanja vlage.

Što se tiče tkanina koje treba izbegavati, potrebno je isključiti sintetičke materijale koji su manje prozračni od prirodnih vlakana. Kako biste izbegli znojenje čitav dan, najlonsku i poliestersku odeću ostavite po strani.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare