Koliko dugo piletina sme da bude zamrznuta?

Lifestyle 06. maj 202206:55 1 komentar
piletina
Pixabay

Većina nas ima naviku da zamrzne hranu koju ćemo kasnije pripremati, ali znate li koliko dugo piletina sme da bude zamrznuta?

Ako je odmah nakon kupovine stavite u zamrzivač i sve vreme do upotrebe je zamrznuta, onda će biti sigurna za konzumaciju negoraničeno, bez obzira na rokove navedene na pakovanju.

Za najbolji kvalitet, ukus i teksturu, celo pile čuvajte u zamrzivaču do godinu dana. Pojedinačne komade piletine držite zamrznute do devet meseci, a iznutrice ili mlevenu piletinu tri do četiri meseca.

Kuvana piletina ima najbolji ukus ako se drži zamrznuta do četiri meseca, navodi američko Ministarstvo poljoprivrede. Đuveč sa piletinom najbolje je držati u zamrzivaču do šest meseci, kao i piletinu u sosu ili pileću supu.

Pileće medaljone ili pljeskavice od pilećeg mesa za najbolji ukus i teksturu držite u zamrzivaču između jednog i tri meseca.

Imajte na umu da i zamrzivač i da bi frižider uvek trebalo da budu postavljeni na ispravnu temperaturu kako bi hrana ostala sveža i sigurna za konzumaciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare