Koliko koštaju stanovi blizu slavnih italijanskih spomenika

Lifestyle 17. maj 202422:19 8 komentara
Shutterstock/Catarina Belova

Najveći sajt za nekretnine u Italiji, „Imobilijare“, objavio je rezultate istraživanja o tome koliko koštaju stanovi u blizini najvećih i najpoznatijih italijansih spomenika.

U istraživanju koje je sproveo Imobilijare bili su uključeni spomenici poput Duoma u Milanu, Koloseuma u Rimu, Starog mosta u Firenci, Pjaca San Marko u Veneciji, Arena u Veroni, Mole Antoneliana u Torinu kao i krivi toranj u Pizi.

Na poslednjem mestu, odnosno najpovoljnije je kupiti stan kod krivog tornja u Pizi, jer stan udaljen na 10 minuta hoda od tornja košta 2.900 evra po kvadratnom metru, svega 11,5 odsto više od prosečne cene u drugim delovima grada.

U Torinu, u blizini Mole Antoneliana, prosečna cena u blizini ovog simbola glavnog grada regiona Pijemonte je oko 3.098 evra po kvadratnom metru. Stanovi u blizini Arene u gradu Romea i Julije, Veroni košta oko 4.582 evra po kvadratnom metru što je za 78,5 odsto više nego u drugim delovima grada.

Ukoliko želite da kupite stan u blizini Pjace San Marko u Veneciji, potrebno je izdvojiti u proseku 5.289 evra po kvadratnom metru što je za 65,5 procenata više od prosečne cene stanova u Veneciji koja iznosi 3.192 evra.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare