Ako vaš pirinač često ispadne zrnast, isprobajte ovaj jednostavan metod kuvanja.
Endi Hernden, kuvar sa Novog Zelanda obučen u Mišlenu, nedavno je podelio tehniku „zgloba“ koju su decenijama koristile „azijske bake“.
„Ako pitate azijske bake koliko vode koriste kada kuvaju pirinač, one će verovatno koristiti ovaj stari metod“, objasnio je Endi u videu na svom popularnom Jutjub kanalu „Andy Cooks“.
Kako navodi, prvi korak je da operete pirinač tri puta, dok vam voda ne bude skoro bistra. Stavite vrh prsta na površinu pirinča i sipajte vodu dok ne dođe do prvog zgloba na prstu. Dobićete pravi odnos vode i pirinča.
„Metoda zgloba“ za merenje vode prilikom kuvanja pirinča je tradicionalna tehnika koja se koristi u različitim kulturama, posebno u mnogim azijskim zemljama, piše Mirror, prenosi Večernji.hr.
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare