
Parižani koji žude za vrhunskom restoranskom ponudom u trenutku kad je epidemija koronavirusa zatvorila restorane imaju alternativu - glavni kuvari dolaze da pripreme obrok u njihov dom.
Fatiha El-Kadui prima narudžbine od privatnih osoba, donosi sastojke u njihov dom i tamo priprema jela restoranskog kvaliteta.
Pre epidemije imala je mnogo posla, a sada odbija i do 30 posto zahteva mesečno.
„Potražnja je vrlo, vrlo velika“, kaže ona. „Ona postoji jer su ti ljudi imali običaj da idu u restorane jednom, dva ili tri puta nedeljno“, objašnjava.
Prošlog je petka bila u domu Valerije Lakrua (35) gde je pripremila obrok za nju i njenu majku – predjelo od guščje jetre, zatim je usledila marinirana deverika, jela od školjki i škampi.
El-Kadui kaže da poštuje epidemiološka pravila i ne uslužuje društva veća od šest osoba, kao i da ne radi posle 19 sati.
Njena usluga nije jeftina – ručak za dve osobe košta 340 evra.
Komentari (0)
Vidi sve komentare