Kreće retrogradni Merkur: Koja velika promena čeka koji znak do 18. januara

Lifestyle 29. dec 202207:11 7 komentara
Shutterstock

Ako se već osećate umorno i dezorijentisano – kao da jednostavno niste svoji – postoji velika šansa da je krivac retrogradni Merkur, piše Zadovoljna.rs.

Ovaj retrogradni Merkur će trajati oko tri nedelje, a moguće da će probuditi nerazjašnjenu dramu iz vaše prošlosti. Može se očekivati povećanje kašnjenja, frustracija, pogrešnih komunikacija, pa čak i tehnoloških nezgoda, piše Style Caster, a prenosi Zadovoljna.rs.

Kada je Merkur retrogradan, planovi se izjalove, tako da nije najidealnije vreme za potpisivanje ugovora ili donošenje odluka koje menjaju život. Po istom principu, to ne znači da treba da živite u strahu, jer ponekad zaista nemate izbora osim da uradite stvari na svoj način.

Evo kako će retrogradni Merkur uticati na svaki znak.

Ovan

Vreme je da nakratko ostavite po strani svoju takmičarsku ličnost, jer Merkur retrogradira kroz vašu 10. kuću karijere od 29. decembra. To će verovatno kočiti neke od vaših profesionalnih planova, posebno ako su bili na klimavim nogama. Vreme je da razmišljate van okvira kada je u pitanju rešavanje problema u vezi sa poslom, jer ne možete uvek da se oslonite na nekoga da to uradi umesto vas.

Od 18. januara, imaćete mnogo bolje razumevanje o tome koji ste sledeći korak u karijeri spremni da napravite. Ostanite skromni, jer svako ima nešto što je morao da nauči tokom ove retrogradnosti.

Bik

Merkur se od 29. decembra kreće retrogradno u vašoj devetoj kući putovanja i ekspanzije. To bi moglo da vas odvede na neočekivani put. Čak iako nemate pojma gde se nalazite, život nije zamišljen da se uvek živi po pravilima – ima način da vas vrati kući baš kada mislite da ste potpuno skrenuli sa kursa.

Posle 18. januara, možda ćete osetiti da vam se vraća osećaj pravca, posebno ako se fokusirate na ono što vas zanima i u šta verujete.

Blizanci

Moraćete da izmirite dugove. Na kraju krajeva, Merkur će 29. decembra stati retrogradno u vašoj osmoj kući transakcija, što može dovesti do nekih finansijskih zagonetki koje i dalje zahtevaju vašu pažnju. Međutim, ova retrogradnost takođe može imati manje veze sa novcem, a više sa procesom prepuštanja i nastavljanja dalje.

Kada se retrogradni Merkur završi 18. januara, bićete u boljoj poziciji da postavite granice i izlečite se od gubitaka koje ste doživeli tokom 2022. Ne brinite – 2023. je puna potencijala za vas.

Rak

Pripremi se da duboko zaronite u svoje odnose. Vreme je da procenite svoje celokupno razumevanje harmonije i zajedništva, jer će Merkur 29. decembra stati retrogradno u vašoj sedmoj kući partnerstva. To može izazvati traumu slomljenog srca.

Od 18. januara, probleme u komunikaciji sa vašim ljubavnim i poslovnim partnerima biće lakše rešiti. Možda ćete se pomiriti sa određenim vezama koje ste spremni da napustite.

Lav

Posle 18. januara, možda ćete biti produktivniji – a tada je pravo vreme i da uzmete odmor. Nemojte previše razmišljati o procesu, jer sve počinje korak po korak.

Devica

Merkur je vaša vladajuća planeta, što znači da će ova retrogradnost sigurno uticati na vas na žestokom nivou. Kada počne 29. decembra, stacioniraće se u vašoj petoj kući zadovoljstva, požude i kreativnosti, što bi moglo da umanji strast u vašoj trenutnoj vez. Međutim, postoji velika šansa da se ponovo povežete sa starim ljubavnikom, što će vas podsetiti na osećaj koji vam je nedostajao.

Posle 18. januara postoji šansa da se zaljubljujete u nekog novog ili poboljšate romantiku u vezi.

Vaga

Stižu problemi u porodičnom okruženju. Da li se vi i vaši rođaci suočavate sa nesporazumom? Kako Merkur 29. decembra bude retrogradan u vašoj četvrtoj kući doma i porodice, to će vas ohrabriti da izlečite svoj odnos.

Od 18. januara možda ćete naći snage da rešite sukobe u svojoj porodici i postavite granice. Na kraju krajeva, bavljenje porodičnim pitanjima može biti iscrpljujuće, ali važno je zapamtiti da imate svu moć da stvorite dom i porodicu svojih snova. Sve počinje sa vašom hrabrošću da promenite stvari.

Škorpija

Zapamtite da razmislite pre nego što progovorite, Škorpije. Na kraju krajeva, ova retrogradnost će se desiti u vašoj trećoj kući komunikacije, što bi moglo dovesti do razgovora koji se nisu završili u najboljem redu. Glavna stvar koju treba da zapamtite je da triput proverite svu korespondenciju i da napravite rezervnu kopiju važnih dokumenata, jer tehničke greške mogu biti neizbežne.

Dozvolite ovom retrogradnom Merkuru da vam pokaže kako da pronađete prave reči da kažete ono što želite i podstakne vas da komunicirate sa namerom. Na kraju krajeva, sve je u vašem pristupu!

Strelac

Upravo ste stigli do kraja sezone Strelca, što znači da ste mnogo razmišljali o tome koliko ste se razvili kao osoba tokom prošle godine! Međutim, pošto Merkur 29. decembra bude retrogradan, to će dovesti u pitanje vaše celokupno samopoštovanje. Međutim, takođe će vas naterati da ponovo razmislite o tome sa čime ste izabrali da uskladite svoje vrednosti.

Kada Merkur prođe 18. januara, finansijska pitanja će početi da se rešavaju sama od sebe, posebno ako ste radili na izlečenju vašeg odnosa sa novcem. Zapamtite – ako verujete da ga ne zaslužujete ili ga nikada nećete imati, postaje mnogo teže videti finansijske mogućnosti kada su pred vama!

Jarac

Spremite se, Jarčevi, jer ovaj retrogradni Merkur ima vaše ime (bukvalno). Odvijajući se u vašoj prvoj kući sopstva, Merkur će 29. decembra stati retrogradno, a iskustvo bi moglo da dovede do potpune ponovne procene sebe. Ko ste vi zapravo? Vreme je da se setite osobe koja ste oduvek bili, posebno ako ste tu osobu „ugasili“ zarad tuđih potreba.

Posle, 18. januara, možda ćete se osećati kao druga osoba (ili barem iskrenija verzija osobe koja već jeste). Nemojte se plašiti da pogledate unutra tokom ove retrogradnosti.

Vodolija

Pripremite se da duboko zaronite u svoju psihu, Vodolije. Na kraju krajeva, Merkur je stacioniran retrogradno u vašem duhovnom 12. polju od 9. decembra, što bi vas moglo baciti u borbu sa nekim od vaših unutrašnjih demona. Međutim, vaša volja za uspehom je jača od svih strahova koje možda imate, posebno kada su vaše emocije i vaša najmotivišuća snaga.

Kada retrogradni Merkur prođe 18. januara, možda ćete se osećati kao da se budite iz dugog sna ispunjenog usponima i padovima. Možda ćete se osećati odmornije, kao da je vaša podsvest konačno dobila priliku da se odmori od svih stresova koje ste pretrpeli tokom prošle godine.

Ribe

Merkur se retrogradno stacionira u vašoj 11. kući zajednice 29. decembra, zbog čega ćete možda ostaviti osećaj da napuštate zabavu iako ste tek stigli. Ako ste u sukobu sa svojim prijateljima, možda je vreme da komunicirate i dođete do korena onoga što je pošlo naopako. Na kraju krajeva, možda će imati nešto da vas nauče.

Od 18. januara ćete imati pozitivniji i zdraviji stav prema svojim prijateljima. Takođe stvarate prostor za nove ljude da uđu u vaš svet. Spremite se za sve nove prijatelje koje ćete steći 2023. godine!