Trik luksuznih hotela za čišćenje prašine

Lifestyle 26. sep 202311:26 5 komentara
Shutterstock/fizkes

Uprkos dubinskom čišćenju kuće, prašina se ponovo pojavljuje čim je uklonite. Ali i za to postoji rešenje?

Ove naslage prašine ulaze kroz vrata i prozore i raspršuju se po kući. Prenose se i gljivice i bakterije koje donosimo spolja, na primer na obući ili vlaknima odeće. Međutim, postoji efikasan trik koji se koristi u hotelima za uklanjanje prašine.

Ključno rešenje je glicerin, jeftina, gusta supstanca bez mirisa koja može da spreči taloženje prašine na očišćenoj površini relativno dugo. Glicerin se može koristiti na svim vrstama površina i stvara nevidljivi zaštitni sloj na nameštaju od nakupljanja prašine.

Proizvod je relativno jeftin i jednostavan za upotrebu za uklanjanje prašine. Veoma je efikasan na površinama kao što su ogledala i obojene površine, na primer.

Glicerin je takođe savršen za tretiranje bilo koje površine i njenu otpornost na prašinu, što je isti metod koji se koristi u luksuznim hotelima kako bi bili uvek besprekorni, piše Paperblog.

Za izvanredne rezultate koristite ga na sledeći način:

– razblažite nekoliko kapi glicerina u jedan litar vode

– umočite krpu u rastvor

– pustite da se krpa osuši, a zatim protrljajte područje koje treba tretirati.

Da bi podovi ili parketi bili sjajni bez nakupljanja prašine, sipajte nekoliko kapi glicerina u kantu vode i operite pod rastvorom. Osim što efikasno tretira površine i čini ih otpornim na prašinu, glicerin je pogodan i za uklanjanje mrlja.

Da biste postigli ovaj rezultat, nanesite malu količinu na krpu od mikrovlakana i njome istrljajte zahvaćena područja, a zatim isperite vodom. Međutim, pre upotrebe proizvoda, dobro očistite površine usisivačem.

Šta treba koristiti za čišćenje prašine?

Ako tražite ekološku i ekonomičnu alternativu za čišćenje vašeg doma, krpe od mikrovlakana su odličan izbor. Oni su efikasni čak i bez deterdženta i zahtevaju samo upotrebu vode.

To znači da štedite novac ne kupujući skupe proizvode. Na tržištu postoji mnogo modela koji odgovaraju svim potrebama. Krpe od mikrovlakana su takođe zdrave i ekološki prihvatljive. Samo izaberite onaj koji vam najviše odgovara.

Pet saveta za sprečavanje prašine:

Iako je glicerin proizvod koji vam omogućava da izbegnete prašinu, postoje koraci koje možete preduzeti da biste postigli bolje rezultate i značajno smanjili prašinu.

Treba da uradite sledeće:

Da biste izbegli prašinu, koristite naizmenično usisivač i metlu, koristeći obe mogućnosti. Jednom mesečno ne zaboravite da ih očistite i ostavite da se osuše na vazduhu.

Promenite posteljinu da biste smanjili prašinu. Zaista, često ima mnogo prašine u posteljini, zbog čega bi čaršave i jastučnice trebalo prati svake nedelje.

Postavite roletne da biste smanjili prašinu. Ova opcija je poželjnija od tradicionalnih zavesa jer se lakše čiste. Pored toga, roletne sprečavaju ulazak prašine u kuću.

Redovno i temeljno čistite spavaću sobu, dnevni boravak, hodnik da biste smanjili prašinu. Ako je moguće, koristite usisivač sa filterom da uhvatite i najsitnije čestice prašine, životinjske dlake i polen.

Koristite krpe od mikrovlakana za uklanjanje prašine, jer one bolje prijanjaju od drugih vrsta krpa. Možete ih koristiti za čišćenje nameštaja i drugih površina u kući, prenosi N1 Zagreb.