Nagrade za kuće sa lastama u Srbiji

Lifestyle 31. maj 202214:41 2 komentara
laste, lasta
Pixabay

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije najavilo je da organizuje takmičenje "Domaćinstvo koje su laste izabrale" u kom će pobednik biti ono domaćinstvo sa najviše aktivnih gnezda seoskih lasta.

Pobednik će dobiti priznanje i tonu kukuruza, a sva ostala domaćinstva koja su učestvovala u takmičenju dobijaju šansu u izvlačenju „Srećno gnezdo“, u kom mogu osvojiti vaučer za kupovinu sadnica voća, saopštilo je Društvo.

„Cilj takmičenja je da se ukaže na važnost tradicionalnog stočarstva koje je ključno za opstanak seoskih lasta“, rekla je koordinatorka takmičenja iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.

Prema njenim rečima, štale sa tavanicom od drvenih dasaka i greda, otvorenim prozorima i vratima, u kojima domaćini ne zaprašuju muve i druge insekte, stvaraju dobre uslove za gnežđenje seoskih lasta.

„Da je ovo svojevrstan ključ za uspeh i na takmičenju govori činjenica da su sva prethodna pobednička domaćinstva posedovala baš ovakve štale koje su pravi raj za laste“, kazala je ona.

Zainteresovani se mogu prijaviti posredstvom onlajn formulara ili pozivom na brojeve telefona 021/304-49-25 i 011/400-25-61 radnim danom od 9:00 do 17 časova.

Prijave su otvorene do 12. juna, a konačni rezultati takmičenja biće objavljeni do 19. juna na stranici www.pticesrbije.rs.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare