Najdublji bazen na svetu ponovo radi, vlasnici „zaobišli“ propise

Lifestyle 23. jan 202116:00 4 komentara
Freeimages/ Photo by Nadine Wegner

Vlasnici najdubljeg bazen na svetu, u Poljskoj, koji je zbog pandemije kovida-19 jesenas radio samo kratko, nadmudrili su vlasti i ponovo je otvoren jer su ga proglasili za "najdublji simulator uslova za ronioce na svetu".

„Nismo više bazen, nego simulator za ronjenje. Zato je sve u skladu s propisima“, odgovorili su vlasnici bazena „Dipspot“ (Deepspot) u Mščonovu kraj Varšave na pitanje lista Gazeta viborča kako to da se danas otvaraju kada svi ostali bazeni u zemlji ne smeju da rade zbog protivepidemijskih mera.

„Dipspot“, dubok čak 45,4 metra, dublji više od tri metra od ranijeg rekordera u Padovi, u Italiji, prima rezervacije za posetioce i naglašava da poštuje sve propisane sanitarne mere.

Kada nema sanitarnih mera ni pandemije bazen prima 45 osoba na sat, ronioce snimaju i podvodne kamere, a ako žele dobijaju snimak da bi mogli da analiziraju svoju tehniku ronjenja.

Uz najdublji bazen na svetu je i pet hotelskih soba za ronioce ispod nivoa vode, tako da kroz prozore vide šta se radi u bazenu.

„Ronioci moraju redovno da vežbaju. A u Poljskoj nemaju baš mnogo prostora. U jezerima ne može da se roni tokom cele godine, zimi je voda hladna, a u našim jezerima vidljivost je slaba. Bazena dubljih od dva metra nema. Otud ideja da napravimo dubok bazen s vodom temperature oko 32 stepena“, kazao je prošle jeseni, pred otvaranje bazena, njegov vlasnik Mihal Braščinjski.

Komentari (4)

Vidi sve komentare