Namirnica koja smanjuje masnoću na stomaku

Lifestyle 20. jul 202207:00 6 komentara
Shutterstock

Masnoća u telu zapravo nije toliko loša. U stvari, potrebna nam je da preživimo.

Prema Američkom udruženju za srce, telesna mast ne samo da pomaže da telo ostane toplo, već je i od suštinskog značaja za apsorpciju hranljivih materija i proizvodnju važnih hormona. Međutim, postoji jedna vrsta koja je loša za vaše zdravlje: visceralna mast, piše Zadovoljna.rs.

„Visceralna mast je vrsta telesne masti uskladištene u vašoj trbušnoj duplji koja obavija vaše unutrašnje organe: vašu jetru, stomak i creva“, kaže Rokana Ehsani, nutricionistkinja, za Eat this.

Jedan od načina da se smanji visceralna masnoća je da napravite neke korekcije u ishrani, a možete početi dodavanjem jedne od najboljih namirnica koje smanjuju masnoću na stomaku. U pitanju je grčki jogurt.

„Istraživanja su pokazala da hrana bogata proteinima, kalcijumom i vitaminom D može biti povezana sa manje visceralne masti. Stoga, običan, nemasni grčki jogurt je namirnica broj jedan koju bi ljudi trebalo da dodaju svojoj ishrani ako žele da smanje visceralnu masnoću“, kaže Eshani.

Grčki jogurt obično sadrži 20-23 grama proteina po porciji od šolje. Jedenje hrane bogate proteinima može pomoći u smanjenju gladi – jer podstiče osećaj sitosti. Proteinima je potrebno mnogo vremena da se svare, što vam pomaže da se duže osećate sito. Osim toga, jogurt sadrži žive i aktivne kulture poznate kao probiotici koji pomažu u održavanju zdravog mikrobioma creva.

Ipak, treba izbegavati grčke jogurte sa ukusom, koji uglavnom imaju dosta nepoželjnog šećera.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare