
Kad iscedite sok limuna, ili narendate malo korice, ostatak stavite u zamrzivač. Tako se neće sasušiti i pokvaritti i moći ćete da ga iskoristite do kraja, umesto da nepotrebno bacate ostatak koji može potpuno da se iskoristi.
Kad sledeći put budete želeli da narendate malo korice od limuna u kolač ili fil, radi posebnog okusa, zaledite ostatak limuna, jer ćete ga tako moći iskoristiti i za druge stvari.
Naime, ako limun kojem ste ogulili deo korice samo ostavite na kuhinjskom pultu, vrlo brzo će se sasušiti i ubuđati i ostatak nećete moći iskoristiti. Kako odlično podnosi zamrzavanje, to je dobar način da ga sačuvate za drugu priliku.
Zaledite i koricu
I ne samo to: Možete da zaledite i koricu limuna kojem ste iscedili sok, tako da je imate pri ruci za rendanje. Jedna korica limuna tako vam može služiti za nekoliko jela, a ne zauzima previše mesta u zamrzivaču. To verovatno možete napraviti i sa pomorandžom ili limetom, preneo je 24sata.
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare