Novi turniri u okviru Sportskih igara mladih, druženje širom Srbije

Promo

Početak aprila donosi nove turnire u okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Aktivnosti su počele već u januaru održavanjem ekoloških radionica "Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo naše planetu". Na terenima širom Srbije, već se druže i takmiče mladi stonoteniseri, basketaši, rukometaši, šahisti i fudbaleri, saopšteno je.

Posle Žablja, Sombora, Leskovca, Coca-Cola Cup održan je u Jagodini. U kategoriji dečaka najbolji su bili učenici OŠ „Milan Mijalković“, a zlatne medalje i plasman na Regionalno finale izborile su devojčice iz OŠ „Boško Đuričić“. Ispred Fudbalskog saveza Jagodine decu je pozdravio Vladimir Nedeljković, a direktor Sportskog saveza grada Jagodine izjavio je da se nada da je ovo početak jedne lepe sportske priče i da se nada će deca Jagodine naredne godine postati deo Karavana radosti i prijateljstva, dodaje se u saopštenju.

Miodrag Gogić, direktor turnira Coca-Cola Cup Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, naglasio je da ga raduje učešće velikog broja ekipa, posebno što su to ekipe napravljene u osnovnim školama, jer misija Igara je upravo aktiviranje dece koja nisu u trenažnim procesima, dece koja žele da stiču nova poznanstva i promovišu pozitivne društvene vrednosti.

Na mapi Igara ove godine našla se i Bajina Bašta. Na terenima SRC „Braća Milutinović“ održani su turniri 3×3 i Coca-Cola Cup za dečake i devojčice. Turniri su održani u saradnji sa Sportskim savezom Bajine Bašte, učestvovale su brojne ekipe, što je pokazatelj koliko se deca iz ovog kraja raduju učešću u Igrama, navodi se.

Promo

Na turniru 3×3 pobedu i plasman na Regionalno finale izborila je ekipa „Tri i po muškarca“, dok su pobednici turnira Coca Cola Cup u kategoriji devojčica ekipa „Drina“, a u kategoriji dečaka ekipa „Notingem“. U narednom periodu u Bajinoj Bašti biće održan i kvalifikacioni turnir u igri „Lino između dve vatre“.

Takmičenja u okviru Sportskih igara mladih prvi put su održana u Senti. Otvaranju Coca-Cola kupa prisustvovali su predsednik opštine Rudolf Cegledi sa saradnicima i sekretar opštinskog Sportskog saveza Igor Segedinski. Igrao se odličan fudbal a najbolje su bile selekcije „All Star Senta“ u muškoj i „Amazonke Tornjoš“ u kategoriji devojčica. Naredna takmičenja u malom fudbalu biće održana u Ljuboviji, Malom Zvorniku, Gornjem Milanovcu, Negotinu…

Višnja Vuletić Popović, direktorka SIM Millenium team turnira u tenisu pozvala je sve dečake i devojčice 2009. godište i mlađe da se prijave, jer ove godine očekuje ih dosta novina, turniri za „crveni“ i „narandžasti“ nivo, revijalni mečevi, a posebna iznenađenja spremaju se za turnir u Beogradu. Pre toga, najmlađi teniseri okupiće se i Novom Sadu, Valjevu, Vranju, dodaje se.

Promo

U aprilu će početi održavanje Regionalnih MIS turnira u odbojci i odbojci na pesku. Odbojka će se, između ostalog igrati u Novom Sadu, Beogradu, Sokobanji, Kraljevu i Novom Pazaru. Kada je reč o rukometu, izvesno je da će se na Državnoj završnici u Banji Ždrelo naći stari znanci, ekipe „Šamota“ iz Aranđelovca i „Metaloplastike“ iz Šapca u kategoriji dečaka, a na finalnom turniru gledaćemo i prošlogodišnje šampionke ORK „Umčari“ iz Umčara.

Karavan radosti i prijateljstva ove godine počeće u Beogradu, održavanjem takmičenja u Zemunu. Slede opštine Zvezdara, Vračar, Palilula, druženje u Kaludjerici, a onda i put po Srbiji – Priboj, Surdulica, Vlasotince, Ćuprija, Sokobanja…

Marija Mihajlović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih najavila je i ceremoniju Svečanog otvaranja koja je planirana za 15. maj.

„Izuzetno smo ponosni na prvu deceniju Dunav osiguranje Sportskih igara mladih u Srbiji. Broj dece koja se prijavljuju je iz godine u godinu sve veći, što je dokaz da su našu ideju prepoznali i deca i njihovi roditelji koji im daju nesebičnu podršku u postizanju, ne samo sportskih rezultata, već I ostvarivanje ciljeva kao što su fer-plej, prijateljsvo i tolerancija. Želim da pozovem sve dosadašnje učesnike, ali i nove SIMOVCE da nam se pridruže na svečanom otvaranju Igara u Beogradu, da zajedno gradimo lepšu budućnost za našu decu, ali i njihove potomke. Ponosni smo što je grad Beograd prepoznao značaj Igara i što će nam biti glavna podrška u organizacija ovog događaja“, rekla je.

Desetu sezonu Sportskih igara mladih obeležiće i velika kampanja Igara i generalnog sponzora kompanije Dunav osiguranje, koja za cilj ima smanjenje vršnjačkog nasilja, čiji će glavni slogan biti „Pružam ruku, ne podmećem nogu“. Pored dece, u akciju će biti uključeni i roditelji, učitelji, nastavnici, treneri, sudije, SIM koordinatori, ali i celokupna javnost, navodi se u saopštenju.

O aktivnostima u okviru jubilarne desete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, sva zainteresovana deca mogu se informisati na profilima Igara na društvenim mrežama, kao i na sajtu igremladih.rs.