Novinar objavio imena koja se spominju kao rasisti u knjizi o kraljevskoj porodici

Lifestyle 03. dec 202314:32 1 komentar
kraljevska porodica
Anwar Hussein / PA Images / Profimedia

Holandska verzija nove knjige Omida Skobija Endgame o britanskoj kraljevskoj porodici povučena je iz prodaje nakon što je navodno slučajno otkrila koja je kraljevska porodica komentarisala boju kože Arčija, sina Harija i Megan.

Sporni odlomak je uklonjen iz engleske verzije knjige.

Nakon što je vest juče preplavila britanske medije i internet, Pirs Morgan je u svojoj emisiji žestoko kritikovao Skobija, koji tvrdi da nije napisao imena navodnih rasista i da su se imena greškom pojavila u holandskoj verziji.

Tada je Morgan odlučio da objavi imena koja se pominju u holandskoj verziji knjige, a to su kralj Čarls i princeza Kejt.

Hari je rekao da on i Megan nikada kraljevsku porodicu nisu nazivali rasističkom

Godine 2021, Megan, čija je majka crnkinja, a otac belac, rekla je u američkoj emisiji Opre Vinfri da je član kraljevske porodice pitao koliko će tamna biti koža njihovog nerođenog prvog deteta.

Tada je princ Čarls, današnji kralj, odbacio tvrdnje da je to on. Harijev brat, princ Vilijam, tada je rekao novinarima: „Mi nismo rasistička porodica“.

Hari i Megan su potom ućutali, da bi princ pre nekoliko meseci u intervjuu rekao da njegova supruga uopšte nije rekla da su članovi kraljevske porodice rasisti, već da jesu mediji. Hari je rekao da komentar nije smatrao „rasističkim“, već nesvesnim i nenamernim, prenosi Index.hr.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare