Prijatelji prodaju „ostrvo žurki“: Šta god radili ovde, nemate kome da smetate

Lifestyle 19. apr 202409:58 0 komentara
Beer Can Island
Suncoast Aerials/Shutterstock

Osim ostrva, novi vlasnici dobijaju i plićak koji ga okružuje, odnosno potopljenu jamu koja izranja tek u vreme oseke, mogu na sebe da prenesu dozvole za hranu i piće, ali i da promene naziv ostrva ako žele.

U decembru 2017. četiri prijatelja ispunila su svoju tajnu želju i kupila privatno ostrvo. Zapravo ostrvo se zove Pajn Kej, a mnogo je popularnije pod nazivom Ostrvo pivskih limenki (Beer Can Island). Smešteno u blizini obale Floride, zapravo gleda na čuvenu plažu Apolo i prekriveno je borovom šumom koja mu je dala ime. Ima površinu od oko devet hektara, a pre sedam godina prijatelji su za njega dali svega 65 hiljada dolara, prenosi Punkufer.hr.

Osim što se oko ostrva nalazi plićak po kome se može prošetati i koji vas poziva da po ceo dan pijete koktele u vodi, jedini „komšija“ Pajn Kija je vazduhoplovna baza Mek Dil – pa šta god da radite na ostrvo, nikome ne smetate.

Tako su četiri prijatelja Ostrvo limenki piva bez mnogo intervencija pretvorila u Ostrvo zabave. Postavili su nadstrešnice, izgradili sanitarne čvorove, kuće sa barovima i restoranima, postavili gumenjake i druge sadržaje za zabavu i stvorili destinaciju koju su voleli i mladi i porodice, jer se za svakoga našlo ponešto.

Ostrvo je funkcionisalo kao privatni klub usred zaliva Tampa, sa pristupom samo članovima. Ideja o četiri prijatelja brzo se pokazala kao vizionarska. Partnerstva sa čarter kompanijama podigla su vrednost ostrva, ali zahvaljujući njima ostrvo je postalo i živahna destinacija za zabavu i žurke. Na Pajn Keiju se odvijao veliki broj događaja, od koncerata do venčanja.

Beer Can Island
Suncoast Aerials/Shutterstoc

Ali vlasnici su pre nekoliko nedelja iznenada odlučili da prodaju ostrvo, a ako bi neko doplovio iz radoznalosti ili želeo da svojim očima vidi da je zabava zaista gotova, dočekala bi ga tabla sa natpisom „Ostrvo zatvoreno, ulaz zabranjen“.

Cena ostrva koje su platili 65 hiljada dolara sada iznosi vrtoglavih 14,2 miliona dolara.

„Zahvalni smo na podršci koju smo godinama dobijali od zajednice i naših članova, ali svemu dobrom mora doći kraj“, rekli su kada je objavljeno da prodaju ostrvo. Pajn Kej je jedno od retkih ostrva u privatnom vlasništvu u zalivu Tampa, tako da je ovo retka prilika za ulaganje“, rekao je Kol Viver, većinski vlasnik ostrva. Pored ostrva, novi vlasnici dobijaju i okolni plićak, potopljenu jamu koja izranja samo za vreme oseke, a na sebe mogu da prenesu dozvole za hranu i piće, ali i – da promene ime ostrva ako to žele.

Izgleda da će Ostvro limenki uskoro dobiti novog vlasnika jer je na zvaničnom sajtu ostrva objavljeno da su u toku pregovori sa potencijalnim vlasnikom i da je zajednica uključena u Pajn Kej, tako da svako može da postane deoničar za 1.000 dolara, posedovati deo ostrva, ali i imati pravo glasa i odlučivati o budućnosti ostrva.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!