Pet proizvoda za lice koje treba da izbegavate prilikom izlaganja suncu

Lifestyle 10. jul 202414:27 1 komentar
Pet proizvoda za lice koje treba da izbegavate prilikom izlaganja suncu
EnvatoElements/YuriArcursPeopleimages

Leto je posebna sezona u kojoj je potrebno obratiti veliku pažnju na rutinu nege kože zbog jakog uticaja sunca.

Leto je tu pa je potrebno da se podsetimo pravilne nege kože.

Svi dobro znamo koje proizvode tačno moramo da koristimo, kao što su kreme sa zaštitnim faktorom, ali se malo priča o onim koje bi trebalo da izbegavamo. Naime, postoji široki spektar različitih sastojaka kozmetičkih proizvoda koji ne pogoduju koži tokom leta kada su temperature visoke, a sunčeva svetlost jaka, piše Sensa.hr.

Ovo je pet vrsta proizvoda koje je potrebno da izbegavamo kada boravimo na jakom suncu tokom leta.

Teški puderi i korektori

Teške i guste podloge mogu da začepe pore i uzrokuju akne, posebno kada se pomešaju sa znojem. Bolje je koristiti lagane BB ili CC kreme koje pružaju laganu pokrivenost i hidrataciju.

Masni i teški hidratantni proizvodi

Bogate i masne hidratantne kreme mogu da budu previše teške za letnju upotrebu. Preporučuje se korišćenje laganih, vodenih hidratantnih ili krema baziranih na gelu, koje brzo upijaju.

Proizvodi na bazi alkohola

Tonici i drugi proizvodi koji sadrže alkohol mogu da isuše kožu i učine je osetljivom na sunce. Umesto toga, koristite nežne tonike bez alkohola.

Intenzivni parfemi

Teški, intenzivni parfemi mogu da budu previše za letnje vrućine i da izazovu iritacije na koži. Lakši, sveži mirisi ili toaletne vodice bolji su izbor za leto.

Proizvodi sa retinoidima i kiselinama

Iako su retinoidi i kiseline (poput glikolne i salicilne kiseline) odlični za eksfolijaciju i anti-aging, oni mogu da povećaju osetljivost kože na sunce. Ako ih koristite, svakako nanosite visok SPF preko dana ili razmislite o pauzi tokom leta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare