Piroćanac savladao ogromnu štuku kapitalca, „borba“ trajala sedam minuta (VIDEO)

Lifestyle 07. jun 202315:09 6 komentara
štuka
printscreen/TikTok

Na Zavojskom jezeru Piroćanac Strahinja Ćopić upecao je štuku težu od devet kilograma, koja je zagrizla mamac na svega nekoliko metara od obale.

Kako piše Agroklub, u nedelju ujutru, 5. maja, po maglovitom i kišovitom jutru, Ćopić je upecao kapitalnu štuku tešku 9.3 kilograma i dugačku 110 centimetara.

„Pecao sam sa obale na travnatom terenu. Posle par zabačaja na varalici, dvodelni vobler, osetio sam da je nešto zapelo i ‘udario’ kontru. Mislio sam da je varalica zapela u travi, ali posle par sekundi sam video da se nešto presijalo u vodi i onda je krenula borba koja je trajala oko sedam minuta“, rekao je Ćopić za Agroklub dodajući da je relativno blizu obale, na oko pet do šest metara, uzela mamac.

„Odmah sam video da imam posla sa ozbiljnom ribom s obzirom kako mi je izvlačila upredenu strunu od Formaxa na Jaxon ultron rdx 250 mašinici u kombinaciji sa Spro dyno force štapom od 3.6 metara“, kaže sagovornik.

Sve je uspeo da zabeleži u toku „live“ prenosa na TikToku.

@straxinjo Nakon par vikenda i odvajanja sat-dva vremena varaličarenju, pored primarnog pecanja na fideru i plovak odlučio sam da se ove godine malo više posvetim ribolovu štuke. Na varalicu! Obzirom da istu nikada nisam ulovio, zadao sam sebi cilj da će ova godina biti ta! Pratio sam dosta @Fishing in Norway (doktora za štuke), koji me je itekako inspirisao da na ovom našem predivnom divljem jezeru pokušam da prevarim koju.. I da, dana 04.06.2023. oko 08h na štapu sam imao svoju prvu štuku tešku 9.3kg i dugu 110cm. Na štapu Spro Dino Force 1.6m, mašinici Jaxon ultron rdx 250, upredena struna Formax Avanger PEx4 #1.75 i dvodelnom vobleru. Sreća, uzbudjenje, radost, dečački san. Sve je u trenutku postalo java, koje, ni sada posle par sati nisam svestan. Početnička sreća ili moja upornost, verovanje, nije ni bitno ali štuke sa Zavojskog jezera, ćeraćemo se mi još! 🎣 #pike #pikefishing #spining #june #zavojlake #bigfish #lurefishing #fishinglife #predatorfishing #wobler #lake #štuka #zavojskojezero #varaličarenje ♬ original sound – Strahinja Ćopić