Poznati svi učesnici devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih

Lifestyle 22. jun 202212:44 > 12:48 0 komentara
Promo/Sportske igre mladih

Poznati su svi učesnici devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Posle četiri Regionalna finala, u Surdulici, Novom Pazaru, Petrovcu na Mlavi i Kikindi, kompletiran je spisak putnika na završnicu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih koje se od 4. do 10. jula održava u Vrnjačkoj banji.

Sedam dana će Vrnjačka banja biti u znaku dece i sporta. Finala će se igrati u svih deset sportova u kojima se tradicionalno takmiče SIMOVCI: odbojka, odbojka na pesku, šah, tenis, stoni tenis, rukomet, „Lino između dve vatre“, basket 3×3, trka na 60m i mali fudbal za mlađe, tj., Coca Cola kup za starije kategorije.

Prvo Regionalno finale održano je u Surdulici, gde je najveće iznenađenje bila eliminacija višestrukih učesnika Međunarodne završnice u Splitu i ekipe koja je od igre “Lino između dve vatre” napravila pravi spektakl, “Atomskih mrava” iz Kuršumlije. U trci na 60 metara, plasman na Državno finale izborili su takmičari iz Kruševca, Niša i Vlasotinca. Sa prvog Regionalnog finala u Surdulici najviše ekipa koje će se takmičiti za odlazak na Međunarodnu završnicu u Splitu imaće Kruševljani, jer i u basketu 3×3 u obe kategorije prva mesta pripala su ekipama iz Kruševca. Surdulica će navijati za pobednike turnira Coca Cola kup, ekipu “Kolumbije”.

Drugo Regionalno finale održano je u Novom Pazaru, a dečaci i devojčice iz 14 gradova i opština iz Zapadne Srbije poslali su prelepu sliku sa atletskog stadiona u ovom gradu. Plasmanom na završni turnir u Coca Cola kupu najprijatnije iznenađenje napravile su fudbalerke Novog Pazara. Ženski fudbalski klub u ovom gradu nedavno je formiran i očigledno da će ove devojčice biti ozbiljni kandidati za odlazak na Međunarodnu završnicu.

U Petrovcu na Mlavi održano je treće Regionalno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Za mesto na Državnom finalu igrali su školarci iz Ćuprije, Beograda, Mladenovca, Kragujevca, Uba, Požarevca i domaćina, opštine Petrovac na Mlavi. Najviše navijača bilo je na turniru u malom fudbalu za 2011. godište i mlađe, gde su se sastale ekipe grada domaćina najmlađi fudbaleri iz Mladenovca. Iako je ekipa iz Petrovca imala podršku sa tribima, bolja od njih bila je ekipa „Blue stars“ iz Mladenovca, koja je još na turniru koji je odigran u Mladenovcu pokazala da predvođena Stefanom Stojkovićem, može biti kandidat za Međunarodnu završnicu u Splitu.

Promo/Sportske igre mladih

U Kikindi je održavno poslednje, četvrto Regionalno finale Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Prošlogodišnji pobednici Državnog finala u Coca Cola kupu i učesnici Međunarodne završnice, ekipa „Radnički“ iz Šida, rezultatom 5:2 izgubila je od dečaka iz ekipe „Mamuti“ Kikinde. Na turniru u basketu 3×3 i kod dečaka i kod devojčica trijumfovale su ekipe iz Novog Sada. U trci na 60 metara svoje predstavnike na kraju devete sezone Igara u Srbiji imaće Kikinda, Sremska Mitrovica, Novi Sad i Kula. Kikinđani će pamtiti ovo Regionalno finale jer su pobedili u obe kategorije igre “Lino između dve vatre”.

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, Marija Mihajlović, poručila je da je raduje što deca iz Srbije iz godine u godinu u sve većem broju učestvuju na turnirima Sportskih igara mladih i požela mnogo sreće svima koji su stigli do same završnice. Predsednica Igara pozvala je SIMOVCE da i ove godine budu za ponos svojim roditeljima, učiteljima, nastavnicima, trenerima i svima iz Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Deveta sezona Sportskih igara mladih u Srbiji počela je u februaru održavanjem ekoloških radionica „Zero Waste – budi deo Igre – čuvajmo našu planetu“, usledili su kvalifikacioni turniri, Karavan radosti i prijateljstva, Regionalna finala. Najveća nagrada za oni koji budu ostvarili najbolji plasman na Državnom finalu je odlazak na Međunarodnu završnicu u Split, sredinom avgusta. U Splitu,

SIMOVCIMA iz Srbije pridružiće se vršnjaci iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Sve aktivnosti za decu, od početka Igara, pa do završnice u Splitu se besplatne.