Princ Hari pokrenuo tužbu protiv britanskog izdavača novina

Lifestyle 25. feb 202207:23 0 komentara
JUSTIN TALLIS/AFP

Princ Hari tuži za klevetu jednog od najvećih britanskih izdavača novina, Associated Newspapers, zbog novinskog članka u kojem se navodi da je pokušao da zadrži u tajnosti detalje o svojoj pravnoj bitci čiji je cilj da ponovo dobije policijsku zaštitu.

Hari, unuk kraljice Elizabete Druge i njegova američka supruga Megan Markl, napustili su kraljevske dužnosti 2020. godine da bi započeli novi život i izgradili nove karijere u Los Anđelesu. Par od tada koristi usluge privatnog tima telohranitelja.

Njegovi pravni zastupnici u januaru su izvestili da to nije nivo zaštite koja bi princu i njegovoj porodici bila dovoljna tokom posete Britaniji, i da Hari želi da sam finansira policijsku zaštitu.

POVEZANE VESTI

Hari tuži list Mail on Sunday zbog članka objavljenog 20. februara u kojem stoji da traži nalog o poverljivosti dokumenata i izjava svedoka u ovom slučaju, otkrio je izvor upoznat sa situacijom.

Harijev portparol je objavio da princ tuži Associated Newspapers, izdavača Daily Maila i lista Mail on Sunday, ali nije izneo pojedinosti o tome zbog kojih od članaka ih tuži niti zašto.

Iz Associated Newspapers su odbili da komentarišu informaciju.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa preselili su se u Kaliforniju pre dve godine da bi tamo vodili samostalniji život. Hari je ranije rekao da se povukao sa svojih kraljevskih dužnosti jer su „toksični“ britanski mediji uništavali njegovo mentalno zdravlje.

Megan je prošle godine dobila tužbu protiv lista Mail on Sunday, čiji su urednici objavili delove njenog rukom pisanog pisma koje je 2018. uputila ocu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!