Princ Hari izgubio spor protiv britanskog tabloida: Naloženo mu da plati odštetu od 48.000 funti

Lifestyle 11. dec 202319:43 9 komentara
Daniel LEAL/AFP

Britanskom princu Hariju naloženo je da plati 48.000 funti izdavačkoj kompaniji Mejl on Sandej pošto je izgubio sudski sport protiv tog britanskog tabloida kojeg je tužio za klevetu.

Među brojnim tužbama koje je mlađi sin kralja Čarlsa Trećeg podneo protiv britanskih novina, jedna se odnosi na članak koji se odnosi na njegovu policijsku zaštitu kada boravi u poseti Velikoj Britaniji.

U spornom članku, objavljenom u februaru 2022, Hari se pogrešno, prema njegovoj odbrani, optužuje da je „lagao“ i da je „pokušao da zadrži kao tajnu“ zahtev upućen vladi da mu dodeli policijsku zaštitu dok boravi u Velikoj Britaniji.

Pošto je na sudu njegova tužba odbijena, pravosuđe mu je naložilo da plati 48.447 funti do 29. decembra.

Pročitajte još:

Hari i njegova supruga Megan Markl su napustili kraljevsku porodicu i Veliku Britaniju, tako da više nemaju pravo na policijsku zaštitu na račun britanskih poreskih obveznika.

Kraljev sin, koji stoga ponekad mora da pribegne privatnoj zaštiti o svom trošku, tražio je da bude u mogućnosti da koristi policijsku zaštitu, plaćajući svojim ličnim sredstvima, kada se nalazi u Velikoj Britaniji. Sud je taj zahtev odbio u maju.

Hari je potom pokrenuo drugi postupak, u kojem osporava prestanak sistematske podrške njegovoj bezbednosti kada se nalazi u rodnoj zemlji.

Harijeva žalba protiv britanskog ministarstva unutrašnjih poslova odnosi se preciznije na odluku koju su vlasti donele u februaru 2020. da mu daju policijsku zaštitu samo od slučaja do slučaja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare