Prodaje polovne patike za 200 evra, a one kao da ih je pregazila ruska samohotka

Lifestyle 25. mar 202320:24 9 komentara
Shutterstock

Jedna korisnica Tvitera iz Hrvatske podelila je oglas u kojem se polovne ženske patike "u odličnom stanju" prodaju za 200 evra. Ovaj oglas nije ni greška, ni šala.

Oglas nije ni greška, ni šala, pošto prikazane „Golden Goose“ patike spadaju u najskuplje na svetu. Na zvaničnom sajtu cene nisu na vedene, dok na sajtovima za online prodaju pojedini modeli koštaju i do 1.000 evra.

Ko ima da plati – nije problem, ali je u oglasu problematičan deo da su u „odličnom stnaju“, što se iz priložene fotografije ne bi reklo.

Tviterašica koja je oglas podelila napominje da ove patike nisu u odličnom stanju ni kada izađu sa fabričke traje, mada se – istini za volju, prave ručno, već da izgledaju kao da ih je pregazila ruska samohotka.

„Gospođo draga Golden Goose patike nisu u odličnom stanju ni kad su nove. Nisu u odličnom stanju ni kad kao tek proizvedene siđu s fabričke trake jer izgledaju ko da ih je ruska samohotka pregazila i prešla preko njih. I to dvaput, i napred i u rikverc“, napisala je Hrvatica.

I zaista, ove patike napravljene su tako da kao nove izgledaju pohabano i isprljano. U Italiji, odakle potiču, svojevremeno su bile vrlo kontroverzne, a brend je optuživan da pravi fetiš od siromaštva. Kritike su se posebno odnosile na model koji se prodavao za 530 dolara, a koje su izgledale kao da su oblepljene selotejp trakom jer su se raspale.

Kritičari su navodili da ovaj model ismeva siromašne jer ističe surovu ironiju da neki ljudi mogu da priušte takve skupe patike, dok su mnogi drugi prisiljeni da svoje nose svoje dok se ne raspadnu.

Komentari (9)

Vidi sve komentare