Proglašen najmirisniji grad u Evropi: Obiluje cvećem, parfimerijama, biljkama

Lifestyle 20. apr 202422:12 12 komentara
Pixbay

Možda zvuči malo neobično, ali ako ste se ikada pitali koji grad najlepše miriše, imamo odgovor. Britanska kompanija HAYPP rangirala je top 10 evropskih gradova koji najlepše mirišu.

U istraživanju je obuhvaćeno 30 gradova u Evropi, ali i šire. Gradovi su ocenjivani na temelju čistoće, broja cvećaara, pekara i parfimerija, a na prvom mestu najmirisnijih gradova na svetu našla se Atina u Grčkoj, piše Time Out, prenosi Index.hr.

Ovaj istorijski grad i jedna od najstarijih prestolnica na svetu dobila je ocenu 8.3 od 10, i to zahvaljujući brojnim pekarama i prodavnicama iz kojih se šire aromatični mirisi, ali i zavidnom broju od čak 31 cvećara koje prodaju mirisne bukete i 22 aromatične parfimerije.

Koji su se sve gradovi našli još na listi?

Na drugom mestu je Pariz u Francuskoj, i to zbog mirisa bageta i čistih ulica, dok se na trećem mestu našao Cirih u Švajcarskoj. Osim njih, na ovoj neobičnoj lestvici našli su se Dablin (Irska), Luksemburg, Nikozija (Kipar), Kopenhagen (Danska), Bukurešt (Rumunija), Valeta (Malta) i Amsterdam (Holandija).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare