Koliko pušači odsustvuju sa radnog mesta zbog pauza za cigarete

Lifestyle 31. maj 202315:15 24 komentara
Shutterstock

Pušači dobijaju dodatnih nedelju dana odmora godišnje kao rezultat pauze za cigarete, otkriva studija.

Zapanjujućih 52 odsto pušača odstupa od svog stola nekoliko puta dnevno da bi pušilo, podaci su koje je iznela Kancelarija za nacionalnu statistiku (ONS).

Iako 20 minuta dnevno u prostoru za pušače možda ne zvuči kao velika stvar, to ukupno iznosi skoro 40 sati godišnje – što znači da u suštini dobijaju dodatnih šest slobodnih dana.

Pročitajte još:

Do ovoga je došlo nakon što je jedna zaposlena nepušač rekla da je uzela za pravo da pravi iste pauze kao i njene kolege pušači.

U viralnom videu na TikTok-u, Sid (@poorandhungri) je rekla da je jednom upala u nevolje zbog pauze, ali veruje da je imala pravo na njih.

„Osoba koja je sedela odmah pored mene bila je pušač i imala je pravo na X broj pauza, ali ja kao nepušač nisam dobila nikakvu pauzu ili nisam mogla da odem ranije“, objasnila je Sid.

„Svaki put kada bi kolege pušači otišli na pauzu za pušenje, ja bih takođe izašla napolje.“

Njen viralni snimak bio je preplavljen komentarima drugih korisnika Tik Toka koji su se složili sa njenom konstatacijom, prenosi Indy100.

„Kada sam radio u piceriji, zvali smo ih „vazdušne pauze“. Sve pauze su neophodne“, našalila se jedna osoba, dok je jedan vlasnik firme rekao da su „nepušačima davali voćnu pauzu.“