Reč koju nikada ne bi trebalo da izgovorite na kruzeru

kruzer plovi, krstarenje, o čemu se ne govori na kruzeru
Bluesandisland/Envato

 S razlogom postoji određena reč koja je zabranjena na brodovima za krstarenje.

Mark Sebastijan, putnik sa kruzera koji je na devetomesečnom krstarenju, otkrio je o čemu ne treba da se priča na kruzeru.

Na TikToku, gde dokumentuje svoje iskustvo na brodu Royal Caribbean Serenade of the Seas, otkrio je sve o nezgodnom trenutku, prenosi Metro.co.uk.

Govoreći o stvarima koje je naučio tokom svog boravka na moru, rekao je: „Broj jedan, ne bi trebalo da pričate o Titaniku.“

Mark nije bio svestan nezvaničnog pravila kada je počeo da priča o nesrećnom brodu, koji je potonuo 1912. nakon što je udario u ledeni breg u severnom Atlantskom okeanu.

„Rekao sam pred putnicima kako je naš brod samo 100 stopa duži od Titanika“, kazao je on i dodao kako je tada nastala mrtva tišina.

Posle gafa, Markov prijatelj mu je šapnuo preko stola: „Ne smete da pričate o Titaniku.“

Mnogi njegovi pratioci nisu znali za ovo nezvanično pravilo pa su ostavljali komentare da bi i oni sigurno govorili o Titaniku na krstarenju.

Nekada davno mornari su izbegavali da koriste reč „utopio“ na čamcu jer se verovalo da izaziva sam događaj, dok su „srećno“ i „zbogom“ bili zabranjeni zbog verovanja da je nesreća.

Postoje razne vrste sujeverja i rituala oko pomorstva, od kojih neki postoje stotinama godina.


Pogledajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare