Sećate li se Toma, svačijeg prijatelja na MySpace-u? Evo čime se bavi danas

Lifestyle 09. jun 202316:43 3 komentara
Mark Mainz/Getty Images North America/Getty Images via AFP

Šta se dogodilo Tomu sa MySpace-a? Nije zauvek nestao sa interneta. U stvari, izgleda kao da želi posao Ilona Maska.

Za mnoge ljude, jedan od njihovih prvih prodora na društvene medije bio je MySpace, a prvi prijatelj kojeg su imali na platformi bio je nasmejani tip po imenu Tom Anderson.

Tom je izmislio Myspace, koji bio fenomen sve dok se Zakerberg nije pojavio sa Fejsbukom, piše Nova.rs.

Šta se desilo Tomu sa MySpace-a?

Tom je prodao MySpace za neverovatnih 580 miliona dolara. Nije sav taj novac otišao njemu, ali je dobio sasvim dovoljno da sebi za početak priušti fantastičan predah od svega.

Čovek koji je popularizovao društvene mreže i efektivno pokrenuo „Fejsbuk pre Fejsbuka“ je nakon odmora krenuo da putuje na različita mesta i da posećuje muzičke festivale (zaljubio se u fotografiju nakon što je prisustvovao festivalu Burning Man 2011.) i generalno uživa u milionima koje je zaradio. Živi u luksuznoj kući vrednoj 3,8 miliona dolara u zapadnom Holivudu i radi sve u čemu uživa.

View this post on Instagram

A post shared by Tom Anderson (@myspacetom)

Deliće svojih avantura delio je na Instagramu – tamo je „myspacetom“ i još ima istu profilnu fotku. Sudeći po njegovom Instagram nalogu, čini se da je mnogo vremena od kada je prodao MySpace potrošio na pravljenje slika i video zapisa koji oduzimaju dah dok surfuje i putuje svetom.

View this post on Instagram

A post shared by Tom Anderson (@myspacetom)

Pre nekoliko godina se ipak povukao iz sveta društvenih mreža, ali to ne znači da nije razmišljao o povratku.

Kada su ljudi glasali da se Ilonu Masku oduzme titula izvršnog direktora Tvitera, Mask je odgovorio rekavši „Daću ostavku na mesto generalnog direktora čim pronađem nekoga ko je dovoljno budala da preuzme posao! Posle toga, ja ću samo voditi timove za softver i servere“. Sa druge strane, Tom je odgovorio sa – „Zavisi koga ćeš da staviš da ga vodi!“.

Pročitajte još

Bivši šef MySpace-a je nakon toga još jednom odgovorio na Ilonov tvit snimkom ekrana svog MySpace profila i čini se da njegov komentar uopšte nije bio prozivka. Tom je 2021. rekao da je ponosan investitor i da ulaže u drugu Ilonovu kompaniju – SpaceX.

U leto 2020. godine, Tom je postao viralan jer je pokazao zahvalnost za viralni tvit koji je hvalio njegov rad.

„Sećate li se Toma? Sećate se kako je upravo prodao svoj udeo od 500 miliona dolara u MySpace-u i otišao u penziju da bi mogao da ima lep život? Nikada nije prodao naše podatke, nikada nije pokušao da utiče na izbore, nikada nije lobirao protiv zakona o privatnosti… čoveče. MySpace je jednostavno bio previše čist za ovaj svet“, glasio je taj tvit.

Tom je, kao čovek sa malo reči, jednostavno odgovorio sa tri emodžija.

Iako više nije u svetu društvenih mreža, Tom je uvek bio tu da nas podseti ko je to prvi uradio (i uradio najbolje), prenosi distractify.