Spasavanje slončeta – majka pokušala da ga izvuče, morali da je reanimiraju

Lifestyle 15. jul 202214:42 > 14:44 8 komentara
REUTERS/Taanruuamchon

Veterinari i zaposlenici nacionalnog parka Khao Yai na Tajlandu više od tri sata spasavali su slonicu i njeno mladunče, koristeći i dizalicu. Bila je čak potrebna i reanimacija jer je slonica pala u nesvest, nakon što je sedirana da bi se prišlo mladunčetu, i udarila glavom.

Spasavanje se odvijalo za vreme velikog pljuska u sredu u provinciji Nakhon Nayok nakon što je jednogodišnje mladunče palo u kanalizacijski odvod uz cestu. Zbog jake kiše i blata nije mogao sam da izađe napolje.

Uznemirena majka neko je vreme stajala iznad odvoda i čuvala mladunče, pa je i sama upala u rupu odmah nakon što je sedirana. Spasioci su prvo izvukli majku, a potom se troje veterinara popelo na slonicu, koja je ležala na boku, i započelo reanimaciju masažom. Za to je vreme bager pomogao mladunčetu da izađe iz rupe.

Slonić je odmah navalio na majčino mleko nakon čega se ona osvestila, pa su se oboje vratili u divljinu.

“Bilo je nemoguće doći do bebe dok god je majka u blizini, pa smo joj zato dali tri doze za uspavljivanje. Međutim, kako je već krenula prema bebi, onesvestila se i udarila glavom”, objasnila je dr Čananja Kančanasarak.

REUTERS/Taanruuamchon

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare