Sportske igre mladih održane u Surčinu, Bečmenu, Jakovu

Lifestyle 21. feb 202416:44 1 komentar

Sportske igre mladih održane su u utorak i sredu na teritoriji Opštine Surčin. Učenici osnovnih škola u Surčinu, Bečmenu i Jakovu i učestvovali su u Edukativnoj radionici “Zero Waste – Budi deo Igre – Sačuvajmo našu planetu” .

Kroz igru i zabavu, u okviru ekološke radionice, učesnici takmičenja su stekli nova znanja o zaštiti životne sredine i značaju reciklaže, saopštio je organizator.

“Danas smo uspeli da povežemo sport sa ekologijom i da kod dece kod koje je to slabije izraženo, pokrenemo, jer je to važno u njihovom daljem odrastanju“, izjavio je direktor OŠ “22. oktobar” Milan Luković.

„Mi smo škola koja pripada velikoj porodici ‘Eko škole’. Često imamo akcije ekološkog tipa. Trudićemo se da i dalje čuvamo životnu sredinu, da budemo zdravi i da se bavimo sportom. Sala je danas bila prepuna, deca raspoložena, vesela. Takmičari su bili na nivou svog zadatka i pored tog svog takmičarskog duha, razvijali su danas i svest o ekologiji. Hvala Sportskim igrama mladih što smo danas bili zajedno“, izjavila je Zorica Mitrović, direktor OŠ „Vožd Karađorđe“u Jakovu.

Sportske igre mladih

“Naša ekipa ‘Čuvari’ osvojila je prvo mesto na ekološkom poligonu. Mojim vršnjacima bih poručila da otpad uvek bacaju u za to namenjene kante, da čuvaju i ne zagađuju životnu sredinu. U nižim razredima pravili smo kućice za životinje koje žive na ulici, često smo pravili kompost i čistili dvorište“, rekla je devojčica iz pobedničke ekipe.

Coca-Cola u Srbiji i ove godine podržava nastojanje “Sportskih igara mladih” na području održivog razvoja učestvovanjem u velikoj edukativnoj kampanji “Zero Waste – Budi deo Igre – Sačuvajmo našu planetu”, saopšteno je.

Kako se navodi, ovom kampanjom Coca-Cola želi da doprinese što pozitivnijem uticaju na okolinu i pruži rešenja za izazove povezane sa ambalažom, u skladu sa svojim višegodišnjim projektom “Svet bez otpada“.

POVEZANE VESTI

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare