Sportske igre mladih u Surdulici, Aleksincu i Lebanu: Uživanje u sportskom danu

Lifestyle 13. maj 202217:34 1 komentar
SPORTSKE IGRE MLADIH - SURDULICA, ALEKSINAC, LEBANE
Promo

Posle Ćuprije, gde su Dunav osiguranje Sportske igre mladih prvi put održale svoj turnir, i Lebane je prvi put bilo domaćin Karavana radosti i prijateljstva. Deca iz Lebana, Medveđe, Bojnika i okoline uživala su u sportskom danu, a oni najbolji izborili su plasman na Regionalno finale koje se održava u Surdulici, saopšteno je.

Kako se navodi, najveći broj ekipa učestvovao je na Coca Cola kupu, gde su se najbolje pokazali fudbaleri iz Medveđe. Takođe, u basketu, dominirao je tim iz Medveđe. Najmlađi su svoju borbenost, ali i drugarstvo pokazali u igri „između dve vatre“. Na turniru u malom fudbalu dominirao je fair play. Kako su izjavili dečaci iz pobedničke ekipe iz Lebana, kada su shvatili su da će pobediti, odlučili su da broj golova ne bude baš presudan, već da zajedno sa suparničkom ekipom uživaju u igri.

Revijalno su se igrali šah i odbojka, a ko god je želeo, mogao je da zaigra stoni tenis. Baklju prijateljstva nosili su najbolji mladi sportisti Lebana. Stariji osnovci učestvovali su u ekološkoj radionici „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“, a za najmlađe je organizovana štafetna trka „Prijatelj od detinjstva“.

Predsednik opštine Ivan Bogdanović pozdravio je decu i poželeo da ovo bude početak jednog divnog prijateljstva dece iz ovog kraja Srbije i Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

„Svoj cilj da stignu do svakog deteta u Srbiji koje želi da bude učesnik Sportskih igara mladih, tim SIM-a uspešno realizuje i ove godine, tako da su se po prvi put družili i sa decom Aleksinca. Na terenima FK ‘Napredak’ u Aleksincu odigran je Coca Cola kup za dečake i devojčice. Deca iz ovog grada, odlazila su često u okolne gradove kako bi učestvovala na takmičenjima, a u Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih posebno su ponosni na šahistkinju Anastasiju Vojinović, učesnicu Međunarodnih završnica. Anastasija je izjavila da je presrećna što će i ove godine biti u prilici da na Državnom prvenstvu u Vrnjačkoj banji pokuša da izbori odlazak u Split, jer i Split i Sarajevo pamti po lepom druženju i susretom sa svojim vršnjacima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine“, navodi se u saopštenju.

Potpredsednica opštine Marijana Radivojević poželela je da sledeće godine Aleksinac bude domaćin Karavana radosti i prijateljstva, jer, kako je rekla, osmesi dece pokazatelj je da su ovakvi događaji nešto što im nedostaje.

Plasman na Regionalno finale u Surdulici izborili su dečaci iz Žitkovca, a kod devojčica, maestralna na terenu bila je ekipa sastavljena od fudbalerki iz Kuline i Loćike, saopšteno je.

Tradicionalno, na mapi Karavana radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih nalazi se i Surdulica.

SPORTSKE IGRE MLADIH - SURDULICA, ALEKSINAC, LEBANE SPORTSKE IGRE MLADIH - SURDULICA, ALEKSINAC, LEBANE
Promo
SPORTSKE IGRE MLADIH - SURDULICA, ALEKSINAC, LEBANE SPORTSKE IGRE MLADIH - SURDULICA, ALEKSINAC, LEBANE
Promo
SPORTSKE IGRE MLADIH - SURDULICA, ALEKSINAC, LEBANE SPORTSKE IGRE MLADIH - SURDULICA, ALEKSINAC, LEBANE
Promo
SPORTSKE IGRE MLADIH - SURDULICA, ALEKSINAC, LEBANE SPORTSKE IGRE MLADIH - SURDULICA, ALEKSINAC, LEBANE
Promo
SPORTSKE IGRE MLADIH - SURDULICA, ALEKSINAC, LEBANE SPORTSKE IGRE MLADIH - SURDULICA, ALEKSINAC, LEBANE
Promo

Pored uobičajenih turnira u basketu 3×3, malom fudbalu, igri „izmedju dve vatre“ i trci na 60 metara, pre početka takmičenja prvotimci „Radnika“ odigrali su revijalnu utakmicu sa SIMOVCIMA čiji je kapiten bio Đoko Stojčevski direktor fabrike vode „Vlasinka“. Fudbaleri iz Surdulice pokazali su fair play na terenu, nisu podcenili protivnika, posle pregleda VARA jedan gol im je poništen, ali kako su izjavili, lepšu utakmicu nisu odigrali.

Kapiten tima Uroš Stojanović rekao je da danas u Surdulici svi imaju zajednički cilj – da deca jedan dan provedu baveći se sportom, umesto da sede za računarom i da ako bar jedno dete posle ovih turnira odluči da ostane u sportu, možemo reći da smo uspeli.

„Baklju prijateljstva sa decom Surdulice zapalili su ministar u Vladi Srbije Novica Tončev, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović, predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović, direktor fabrike vode Vlasinka Đoko Stojčevski, predstavnci lokalne samouprave i Sportskog saveza Surdulice. Obraćajući se deci Stojčevski je rekao da je prezadovoljan što je kompanija Coca Cola prijatelj Sportskih igara mladih i deo ovog Karavana koji putuje kroz Srbiju šireći svest o sportu, druženju i toleranciji. Predsednica opštine Aleksandra Popović izjavila je da je ponosna što prijateljstvo dece Surdulice i Dunav osiguranje Sportskih igara mladih već dugo traje, sve je jače i da je sigurna, kada vidi broj dece koja učestvuju u Igrama, ali i njihovo zadovoljstvo, da će se ovo prijateljstvo nastaviti. Marija Mihajlović, predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih izjavila je da se u Surdulici Igre osećaju kao kod kuće i da je najvažnije da sva deca odu kući nasmejana, jer to znači da je trud odraslih da im prirede dan za nezaborav uspeo“, navodi se u saopštenju.

Na ekološkoj radionici „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“ glavni akcenat je stavljen na odgovornost svih nas da reciklirajući sačuvamo vode i da sprečimo predviđanja koja kažu da bi do 2025. godine dve trećine svetske populacije moglo da se suoči sa nestašicom vode. Priliku da se upoznaju sa Dunav osiguranje Sportskim igrama mladih imali su i predškolci koji su bili učesnici štafetne trke „Prijatelj od detinjstva“.

Komentari (1)

Vidi sve komentare