Efikasno sredstvo – keramičke pločice „vraća u život“

Lifestyle 04. nov 202307:07 2 komentara
Shutterstock/Jenn Huls

Podovi prekriveni pločicama mogu se lako održavati zahvaljujući njihovoj izdržljivoj površini, ali ponekad zahtevaju detaljnije čišćenje.

U takvim trenucima možete koristiti alkohol umesto tečnosti za suđe ili uobičajenog sredstva za čišćenje podova.

Alkohol je odlična zamena za kojom možete posegnuti kada primietite da vam pločice postaju dodatno prljave. Možda podovi u vašem kupatilu počinju pokazivati ​​znakove buđi ili su vam pločice u hodniku ulijepljene od prljavih cipela. Bez obzira na problem, alkohol vam može pomoći.

To je zato što se alkoholom postiže isto što bi dobili i korištenjem izbeljivača, ali je mnogo bezbednije za vaše podove.

Izbeljivač je jedna od onih hemikalija koju bi trebalo da izbegavate začišćenje podova od pločica jer može nagristi površinu i promijeniti boju fugni. Previše je abrazivan i može da prouzrokuje više štete nego koristi.

Da biste napravili alkoholno sredstvo za čišćenje podova, trebaće vam nekoliko sastojaka.

U kanti pomešajte toplu vodu sa 1  1/4 šolje alkohola, 2 1/2šolje sirćeta i malo tečnosti za pranje suđa. Izmešajte sastojke i uz pomoć krpe nanesite na pločice.

Alkohol je efikasno sredstvo za čišćenje podova iz nekoliko razloga. Prvo, ubija većinu bakterija, virusa i gljivica, tako da je odličan dezinficijens za upotrebu na podovima od pločica.

Drugo, alkohol prirodno razgrađuje ulje i masnoću, rastvarajući ih u manje čestice i omogućavajući sapunu da ih lakše ukloni. Zato je važan deo rešenja za čišćenje podova. Budući da je snažan rastvarač, može da ukloni i teške mrlje koje se nalaze na fugnama, prenosi Klix.ba.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare