Srpski doktor Dulitl: Mislim da me ptice razumeju, obratim im se kao ljudima

Lifestyle 30. jan 202214:00 14 komentara

Stefan Domovski, srpski doktor Dulitl, kaže za N1 da njegova ljubav prema pticama datira od pete godine, kada je spasao prvog goluba, da je kao prilično mali gledao ponašanje ptica te da sada ima dosta iskustva i znanja pa može da pomogne. "Kada pogledate pticu, mnogi ne vide njen govor tela, ptica je dosta komplikovanija. Govor tela je dosta prikriven da biste predvideli, to je samo kroz iskustvo moguće, nikako ovako. Mislim da me razumeju, koliko se dugo družim sa njima, obratim im se kao čoveku", rekao je Domovski.

On pokazuje da na ruci ima Rozu, koju je usvojio.

„Kod prethodne vlasnice nije imala dobru negu, udarila je u staklo, vratila ga je odgajivaču. Ja sam planirao kakadua, sažalio sam se, meni ne predstavlja problem, jer ima povredu mozga koja će trajati ceo život“, rekao je.

Stefan je opisao „akciju spasavanja“ goluba u jednom beogradskog tržnom centru.

„Primetio sam goluba da leti unezvereno, rešio sam da to bude moja misija, da ne bi uginula. Smišljao sam plan, nisam uspevao, znao sam da će nakon par dana da se izmori. Bila je već dve nedelje tu. Bila je prilično izmorena, jedan dan je sletela, otišao sam da joj sipam vode, odmah je počela da pije, prišao sam joj sa strane i zgrabio sam je. Izneo sam je i pustio, bila je u prilično dobrom stanju“, rekao je Domovski.

Stefan je član i udruženja Animal rescue, ali kaže da nije preterano aktivan.

„Bio sam, dosta ptica je spaseno, posebno leti kada ispadaju iz gnezda, pa im je potrebna pomoć“, rekao je Stefan Domovski.

Komentari (14)

Vidi sve komentare