Šta očekuje Kejt Midlton u ulozi princeze od Velsa?

Lifestyle 24. sep 202215:49 2 komentara
Reuters/Toby Melville/Pool

Tokom većeg dela istorije, titula princeze od Velsa, koju trenutno nosi Kejt Midlton, supruga prestolonaslednika princa Vilijama, je bila prilično zanemarljiva.

Pročitajte još

Kako piše BBC, žene koje su nosile tu titulu su uglavnom smatrane „samo ženom princa od Velsa“, izuzev Gvenlijan, ćerke Luelina Velikog, poslednjeg princa od Velsa koji je zapravo bio Velšanin.

Poslednja koja je nosila titulu princeze od Velsa pre Kejt Midlton bila je njena pokojna svekrva, princeza Dajana.

Nakon turbulentnog razvoda i kasnije pobigije u narodu omiljene Dajane, Kamila Parker Bouls, druga supruga sada kralja Čarlsa III, nije ni razmatrala da uzme tu titulu kada se udala za Čarlsa 2005. godine, pa je odlučila da uzme nižu titulu vojvotkinje od Kornvola.

Sada je došao red na Kejt. Mediji se trude da zaborave da su je zvali „waity Katie“ (Kejti koja čeka), pošto je od 2001. godine, kada se upoznala sa princom Vilijamom, prošlo devet godina do veridbe.

Ali, upravo to može da bude njena prednost, pošto je kroz godine imala priliku da se postepeno priprema za ulogu u kraljevskoj porodici koju je stekla udajom. Primera radi, ona se sa 29 godina udala za Vilijama, što je za deceniju više nego što je Dajana imala kada je stupila u brak sa Čarlsom.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare