Šta svaki roditelj treba da se zapita pre objavljivanja fotografija svoje dece?

Lifestyle 25. avg 202313:53 > 20:12 2 komentara
Shutterstock/Dean Drobot

Jedna mama na TikTok profilu objavila je snimak u kom sve roditelje upozorava na posledice objavljivanja fotografija dece na društvenim mrežama, odnosno na internetu.

Pored toga, navela je nekoliko pitanja koja bi svaki roditelj trebalo da postavi sebi pre nego što odluči da podeli fotografiju ili video svoje dece.

Kako je objasnila, prvo pitanje koje roditelji treba da postave sebi jeste da li bi rado podelili fotografiju koju planiraju da objave sa potpunim strancem.

Osim toga, smatra da bi svaki roditelj trebalo da se zapita da li bi se njegovo dete našlo u centru osude ili podsmeha kada bi vršnjaci videli objavljenu fotografiju.

Takođe je upozorila da na internetu ima mnogo predatora koji koriste dečije fotografije.

Pored reakcija drugih, ova mama je istakla da svaki roditelj treba da se zapita kako bi njegovo dete moglo da reaguje ako jednog dana u budućnosti naiđe na objavljenu svoju fotografiju ili video.

Njen post je za samo nekoliko dana postao viralan, a u komentarima joj je odgovorio veliki broj roditelja koji su i sami protiv objavljivanja fotografija dece na internetu.

„Ovo su odlična pitanja koja bi svi roditelji koji olako dele fotografije i druge informacije svoje dece na internetu trebalo bi da postave sebi. Ljudi nisu ni svesni koliko to može da bude opasno, a drago mi je da se konačno više priča o tome“, jedan je od takvih komentara, prenosi Index.hr.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare