Da li znate šta znači ako se budite između 3 i 5 ujutro?

Lifestyle 29. sep 202321:22 0 komentara
Shutterstock

Ako uzmemo u obzir tradicionalnu kinesku medicinu, znamo da sati u kojima se obično budimo govore mnogo o našem blagostanju – i fizičkom i mentalnom. Saznajte šta znači ako se često budite između 1 i 3 sata ujutro ili između 3 i 5 sati.

Prema principima tradicionalne kineske medicine, svaki telesni organ bi trebalo da imate određeni sat ili deo dana kada je njegova energija na vrhuncu, a svaki deo tela je povezan i sa određenim emocijama, prenosi portal Sensa.

Ako se često budite između 1 i 3 sata ujutro, prema principima kineske medicine, to znači da je vaša jetra preopterećena. Jetra je odgovorna za detoksikaciju našeg tela i obradu emocija svake noći. Možda ste dan pre pojeli nešto što nije odgovaralo vašem telu, popili previše alkohola ili nosite nerešeni bes ili mnogo stresa i napetosti.

Ako se često budite između 3 i 5 ujutro, prema principima kineske medicine, to bi trebalo da ukazuje na neravnotežu u plućima ili vašem disanju. Nešto verovatno ometa vašu sposobnost da duboko i pravilno dišete, što se može manifestovati kao piskanje, kašalj, astma ili se brzo razbolite.

Prema principima kineske medicine, ovo bi trebalo da bude povezano i sa emocionalnim faktorima, posebno sa tugom zbog suočavanja sa gubitkom ili ožalošćenošću.

Preporučuju se vežbe disanja ili druge vežbe opuštanja. U isto vreme, treba da stalno održavate svoje telo toplim kako biste pomogli vašim plućima da ispune telo kiseonikom. Takođe je važno poveriti se nekome o svojim osećajima, razgovarati s tom osobom i razmisliti šta bi vam još moglo pomoći kako bi vaša emocionalna strana bila adekvatno podržana.

Pročitajte još: