Stavite limun pored kreveta, iznenadićete se kako ćete dobro spavati

Lifestyle 16. nov 202118:52 5 komentara
Pixabay.com

Prema aromaterapiji, limun nije samo voće, već i "magičan" sastojak koji može da podstakne fiziološke reakcije u telu. Bogat dragocenim hranljivim materijama, poput vitamina C, A i B, bakrom, manganom, kalcijumom, kalijumom, magnezijumom i moćnim antioksidansima, limun je dobar za kožu, pa čak i za unutrašnje organe.

Štaviše, istraživanje je dokazalo da stavljanje narezanih kriški limuna pored krevet noću može da poboljša probleme s disajnim putevima, kvalitet vazduha i san.

Zahvaljujući njegovim detoksikacijskim i antibakterijskim svojstvima, limun je prirodni prečiščivač vazduha, i poboljšava njegov kvalitet. Njegov miris smiruje nervni sistem i pomaže u smanjenju osećaja stresa, kao i kod problema sa začepljenim nosom. Miris citrusnog voća otvoriće disajne puteve i pomoći vam da lakše dišete, pa stoga i puno lakše zaspite.

Uz to, udisanje mirisa limuna tokom spavanja može da umanji bol, poput glavobolje i reumatoidnog artritisa, a poznata su i njegova svojstva regulisanja cirkulacije i snižavanja krvnog pritiska, što je takođe naučno dokazano.

Sve su to dobri razlozi zbog kojih bi svakako trebalo da probate da stavite limun pored kreveta pre spavanja. Limun jednostavno narežite na četvrtine po dužini, stavite na tanjirić ili u posudicu pored kreveta i uživajte u blagodetima mirisa ove moćne voćke, piše zadovoljna.hr.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare