Studentkinja iz Ugande se u Beogradu ugojila 10 kg za dva meseca: Ko je glavni „krivac“?

Lifestyle 20. nov 202315:45 25 komentara
Shutterstock/Big Joe/Ilustracija

Abasu Džulijan iz Ugande, koja je u Beograd došla da studira medicinu, objavila je snimak na Tik Toku u kojem je otkrila da se po dolasku u Srbiju za samo dva meseca ugojila 10 kilograma.

Kako je navela u snimku koji je brzinom svetlosti postao viralan, ona tvrdi da je glavni „krivac““ za to srpska kuhinja.

„Došla sam u Srbiju kad sam imala 56 ili 57 kilograma i posle samo mesec dana imala sam 60 ili 65 kg. A posle dva meseca imala sam 67 kilograma zbog hleba i jogurta“, započela je priču Džulijan.

Ona dalje objašnjava: „Mi u Ugandi ne jedemo mnogo hleba. Hrana je u Srbiji masna, vi jedete puno mesa. Mi jedemo meso samo dva puta nedeljno ili samo jednom nedeljno“, priča ona.

Džulijan nastavlja: „Kod nas ljudi gaje krave na primer, ako nemaju krave onda imaju koze. Ne pijemo mnogo jogurta. Naš jogurt je domaći i nije za svaki dan. Pijemo mleko, ali, nemamo mlečne proizvode, na primer, nemamo sir. Imamo nešto domaće kao kajmak ili puter“, rekla je ona i dodala da u Ugandi može da jede koliko hoće, dok je u Srbiji sasvim druga priča“, prenosi nova.rs.

„Neka si ti živa i zdrava“, ispratili su je u komentarima u maniru srpskih baka.