„Tajni“ sastojak za najukusnije palačinke

Lifestyle 02. sep 202109:57 > 10:00 17 komentara
palačinke
Pixabay

Nema boljeg od mekanih palačinki koje uz omiljeni nadev postaju dezert iz snova. Mnogi vole da jedu i pripremaju palačinke, a ako ste i majstor u njihovom spremanju svakako isprobajte jedan "tajni" sastojak s kojim će palačinke biti bolje nego ikada, piše Zadovoljna.hr.

Povezane vesti

Za najukusije palačinke ne morate ništa da promenite od sastojaka u smesi, već je reč o onome na čemu pečete palačinke. Naime, ulje na kojem se prethodno pržila slanina daće palačinkama neverovatno dobar ukus.

Najbolje će biti ako koristite sveže ulje od prženja, znači da jednostavno iz tiganja uklonite prženu slaninu, izlete višak masnoće i ulijete smesu za palačinke, kao što to i inače radite. Možete koristiti i ulje koje je odstajalo u frižideru jer se ono nakon korišćenja može tako držati do mesec dana, samo je bitno procediti ga pre odlaganja u frižider kako u njemu ne bi bilo ostataka hrane.

Ulje na kojem se pržila slanina daće palačinkama naročito neodoljiv ukus pa nemojte biti iznenađeni ako ih počnete još češće pripremati za svoju porodicu, prijatelje i, naravno, sebe.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare