Tri najčešća razloga zbog kojih pucaju duge veze i brakovi

Lifestyle 20. sep 202315:22 > 23. sep 2023 19:28 0 komentara
Shutterstock/krivinis

Bračni savetnik, terapeut Jeff Guenther iz Portlanda, na svojim društvenim mrežama redovno deli savete parovima, ali i zaključke do kojih je došao na temelju određenih terapija.

Tako je sa svojim pratiocima podelio i tri najčešća razloga zbog kojih se završavaju duge veze. Razloge je izdvojio na temelju onoga što je on čuo i video u radu s parovima.

1. Nestanak malih stvari

U nekom trenutku parovi prestanu da rade male stvari koje su ih zbližavale, što može da bude ozbiljan udarac za vezu.

Nema više komplimenata, nema više flerta, manje je dodirivanja i kvalitetnog vremena. Kao da ste postali cimeri koji se susreću na hodniku, objasnio je terapeut i dodao da u takvim situacijama jaz između partnera postaje toliko velik da im se čini preteškim da poprave stvari ili su možda već emocionalno krenuli dalje.

2. Gomilanje nerešenih problema

Previše je nerešenih svađa, svađa u kojima se isti problem javlja bez rešenja ili popravka, što dovodi do ogorčenosti, prezira i emocionalne iscrpljenosti.

To znači da čak i kad se dogodi najmanji problem, vi pomislite evo ga opet i zatvorite se i povučete. U tim trenucima pokušaj popravke ili rešenja problema čini vam se kao preveliko emocionalno putovanje, kaže terapeut.

3. Udaljavanje

S vremenom ste se udaljili, što u vezi može da dovede do neočekivanih promena.

Prema rečima terapeuta, kao pojedinci se razvijamo tokom vremena i nadamo se da ćemo se razvijati na načine zbog kojih ćemo i dalje odgovarati jedno drugome. Međutim, to se ne događa uvek. Ponekad se interes, uverenja i potrebe partnera razvijaju u različitim smerovima, što na kraju može da dovede do nekompatibilnosti. Prekid tada ne mora nužno da bude nečija krivica i često je nepredvidiv, piše Zadovoljna.