Na društvenim mrežama pojavio se zanimljiv trik za sečenje crnog luka, koji će mnogima olakšati rad u kuhinji.
Ako ste ikada imali problema sa sečenjem crnog luka, ovaj trik će vam uštedeti vreme i nerve. Ovom jednostavnom tehnikom ovaj zadatak, koji nije svima omiljen, može se obaviti brže i efikasnije.
Mnogi koriste ljuštač za povrće da skinu koru sa istog, ali da li ste znali da se može koristiti i za sečenje?
Kako seći luk lakše i brže?
Na jednom Instagram profilu objavljen je snimak na kome se vidi kako čovek secka luk ljuštačem.
„Trik koji olakšava posao, ali ga mnogi ignorišu“, navodi se u postu.
Čini se da mnogi ljudi nisu znali za ovu tehniku jer je objava prikupila preko 300.000 lajkova.
„Ovo je sjajno“, „Oduševljena sam“, „Radiš pametnije“, „Trebaće mi ovi trikovi kad počnem da kuvam“, neki su od komentara.
Neki smatraju da upotreba noža nije tako laka, pa je jedna osoba prokomentarisala: „Znači, danas niko ne treba da koristi običan nož?“ Druga osoba je dodala: „Ili bi jednostavno trebalo da naučite kako da pravilno koristite nož i tanko isečete luk.
Osim sečenja luka, stručnjaci su otkrili i kako luk treba pravilno da se skladišti kako bi mogao da se čuva do šest meseci, a da se ne pokvari.
„Nikada ne čuvajte luk u zatvorenoj plastičnoj posudi ili kesi jer će se tako brzo pokvariti“, savetuju stručnjaci iz „Shop Food Waste“.
Plastične kese zadržavaju vlagu, što pogoduje rastu buđi. Umesto toga, crni i beli luk treba da se čuvaju u korpi ili papirnoj kesi gde vazduh može da cirkuliše, piše Exspress, prenosi Net.hr.
Koje je tvoje mišljenje o ovome?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare