Trik kako da jabuke ostanu što duže sveže

Lifestyle 03. apr 202419:12 0 komentara
Pixabay.com

Kako bi vam jabuke ostale što duže sveže, one moraju da budu bez modrica, posekotina i oštećenja od insekata.

Kao i svako voće, i jabuke imaju određeni rok trajanja i mogu prerano da se pokvare ukoliko ih na odgovarajući način ne skladištite. Na sreću, možete sprečiti da se pokvare određenim savetima i trikovima, piše Exspress.

Ljudi su nekada čuvali jabuke na poseban način kako bi im produžili život, a jedan baštovana na Jutjubu upravo je podelio ovu genijalnu metoda održavnja jabuka svežim mesecima.

Da bi se sačuvala jabuka, ona mora da bude „savršena“, bez modrica, posekotina, oštećenja od insekata, a stabljika mora da bude neoštećena. Spakujte jabuke u neku vrstu suvog, prozračnog materijala – novine.

Kako čuvati jabuke?

Čuvajte ih u hladnoj, tamnoj ostavi, dalje od uskladištenog krompira, jer on proizvodi gas koji bi prouzrokovao truljenje jabuka.

Ovo najbolje funkcioniše sa svežim jabukama iz voćnjaka, a ne kupljenim u prodavnici, koje su možda prskane hemikalijama koje utiču na proces zrenja, prenosi Danas.

Umotavanje jabuka pojedinačno u novine kada ih skladištite pomaže u sprečavanju da jedna loša jabuka uništi druge, jer ako se jedna od njih pokvari, oslobođeni etilen će biti zadržan i neće ometati ostale jabuke oko nje.

Ovim trikom, vaše jabuke bi trebalo da ostanu sveže duže nego što očekujete.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!