Mora da ste se preznojili bar jednom dok ste pokušavali da otvorite poklopac tegle.
Postoji mnogo trikova za otvaranje poklopaca na teglama, od guranja noža ispod njih do stavljanja pod vrelu vodu. Međutim, kucanje po poklopcu tegle može biti najbolje rešenje.
Glavni razlog zašto se tegle tako teško otvaraju je vakuum. Iako je pravilno zatvorena tegla važna za transport i sigurnost, može učiniti otvaranje gotovo nemogućim. Dakle, pronalaženje inovativnih načina da se poremeti vakuum će olakšati otvaranje bilo koje tegle sa lakoćom.
Kada nekoliko puta udarite poklopac tegle drškom noža, verovatno ćete razbiti vakuum i trebalo bi da možete lako da otvorite teglu. Ako ne uspete, pokušajte još nekoliko puta.
Ako i dalje ne možete da otvorite teglu nakon što ste je nekoliko puta udarili po poklopcu, uzmite nož za puter i gurnite ga ispod ivice poklopca tegle. Možete ga koristiti kao polugu za otvaranje tegle. Jednom kada čujete suptilan zvuk pucanja, ovo je znak da je vakuum nestao i trebalo bi da možete lako da otvorite teglu.
Svaka tegla je drugačija, ali razmislite o dodavanju ovog trika sledeći put kada bude vreme za testeninu i kada budete pokušavali da otvorite svoj omiljeni sos, piše klix.ba.
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
Koje je vaše mišljenje o ovoj temi?
Pridružite se diskusiji ili pročitajte komentare
NAJČITANIJE
Oglas
Oglas
Najnovije
Oglas
Oglas