Tvit mame iz Srbije pokrenuo raspravu – da li je neophodno spavanje u vrtiću

Lifestyle 24. sep 202222:00 31 komentara
dete,spavanje
Pixabay

Šta rade klinci u vrtiću kada je vreme spavanja, a njima se ne spava? Pa, u nekim vrtićima leže u krevetu i žmure, jer tako mora.

Jedna mama je podelila objavu na Tviteru, koja je izazvala brojne reakcije ostalih roditelja, a radi se upravo o temi spavanja, odnosno nespavanja u vrtiću.

„U vrtiću kod mog malenog deca koja ne spavaju popodne moraju da leže u krevetu. Zamisli dete od 3, 4 godine koje mora da leži mirno. Zaista ne vidim razlog da se sa njih ne organizuju neke druge (tihe) aktivnosti u zajedničkim prostorijama“, glasio je tvit ove mame.

Na to su se nadovezali i drugi roditelji koji su podelili iskustva iz vrtića gde idu njihova deca, piše Zadovoljna.rs.

„I kod nas je tako, vaspitačicama je lakše“, „Tako ležali i u najstarijoj grupi od 6 godina, grozno mi to bilo, nisu imali mogućnost da imaju tihu igru za stolom“, „Mi smo zato promenili vrtić“.

Onda se oglasila jedna mama koja je imala drugačiju situaciju:

„Moja je bila ‘on off’ što se tiče spavanja u vrtiću. Nikada je nisu terali. Nikoga ne teraju. Uvek se nađe par mališana koji ne žele da spavaju pa pređu u drugu prostoriju i tamo se čitaju knjige… Nakon 3 godine se dece više ni ne nude već samo ako su umorna i traže da odmore…“

Bilo je i onih koji su podelili praksu iz svog vrtića dok su bili mali.

„To je bilo i u moje vreme. Nikad nisam mogla popodne da spavam, ali sam morala da ležim u krevetu i pretvaram se da spavam. Jednom kad su mi bile otvorene oči, dobila sam vaspitnu od vaspitačice“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare