Mapa gostoprimstva: U kojim zemljama sveta ćete dobiti hranu kao gost u nečijem domu?

Lifestyle 26. feb 202409:31 7 komentara
mapa, svet
Cvijovic Zarko/Shutterstock/ilustracija

Zanimljiva mapa deli se društvenim mrežama, a prikazuje verovatnoću da kao gost budete ponuđeni hranom u određenim zemljama Evrope.

„Hoćete li dobiti hranu kao gost u nečijoj kući?“, navedeno je uz mapu na kojoj su zemlje predstavljene različitim bojama.

Tamnoplava označava mesta gde hranu dobijete skoro uvek, svetlo-plava zemlje gde će vas često počastiti hranom, dok narandžasta prikazuje one gde nije očekivano da vam daju hranu, a crvenom su označene zemlje gde vam skoro nikad neće ponuditi hranu.

Ono što se da primetiti je da se zemlje Mediterana uključujući i Srbiju i zemlje u susedstvu ističu u gostoprimstvu – te su obojene tamnoplavom nijansom gde ćete skoro uvek dobiti hranu kao gost u nečijem domu.

Što idete severnije, verovatnoća se smanjuje. Tako u južnom delu Francuske i na severu Italije, u Sloveniji, potom zemljama istočne Evrope ćete često dobiti hranu.

U južnom delu Nemačke, Austriji, Švajcarskoj i delu Velike Britanije ćete već retko dobiti hranu.

Sever Nemačke, Holandija i Skandinavske zemlje označene su crvenom bojom što znači da u ovim zemljama skoro nikad nećete kao gost biti ponuđeni hranom, prenosi Klix.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare