U UAE napravili kopiju Santorinija: Noć u luksuznom kompleksu na ivici pustinje najmanje 800 dolara

Lifestyle 22. maj 202411:00 2 komentara
prinstscreen/Youtube/Shilpa Chandrashekar

Bele zgrade sa kupolama koje se spuštaju u kristalno plavu vodu...Svako bi na prvi pogled pomislio da je u pitanju svetski poznata destinacija za odmor Santorini, u Grčkoj.

Ali, nešto su tu ipak ne slaže. Vrući vetar pustinjske klime, natpisi ispisani na arapskom…Nekoliko nagoveštaja tu i tamo ukazuje na stvarnu lokaciju odmarališta: Abu Dabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat otvoren je, piše CNN, u februaru ove godine i udaljen je sat vožnje od centra glavnog grada. Koncept je u potpunosti inspirisan renomiranim grčkim ostrvom.

Iznutra i spolja, to je svet bele, bež i plave boje, oivičen lučnim hodnicima i vratima. Umetnički radovi rađeni po meri, ambijentalna muzika i vez na posteljini doprinose „mediteranskoj fantaziji“.

Ipak, pored sličnog dekora, za Rašida Bakaša, generalnog direktora ove nekretnine, prirodna lepota Abu Dabija zaista povezuje obe lokacije.

„Vidite boju mora pored nas, to je dovoljno da se koncept zaista spaja“, kaže Bakaš. „Ideja Santorinija se zaista uklapa u ovu lokaciju, i to je ono što ovaj dizajn čini besprekornim.“

Nije „Kineska četvrt“ ili fejk „Diznilend“

Replike obično ne prolaze u svetu luksuza. Ali, Anantara Santorini bi mogla biti izuzetak. Najjeftinija soba u objektu košta oko 800 dolara po noći. To je duplo više od proseka grčkih hotela na Santoriniju tokom sezone, navodi Tripadvisor.

Ako cena nije prednost, zašto bi putnik radije posetio hotel u Abu Dabiju, a ne odleteo u Grčku?

„Zato što je ekskluzivan“, kaže Bakaš.

„Daje vam intimnost, daje vam privatnost. U pitaju je skrovište kakvo nećete naći na Santoriniju, posebno leti, kada je svuda krcato”, dodaje.

Hotel je podeljen na 22 sobe, u kojima mogu da prime maksimalno 44 gosta. Sve sobe vode do zajedničkog prostora nalik dnevnoj sobi, u kom je „domaćinska atmosfera“.

„Element iznenađenja u samom hotelu je da trenutka kada kročite u njega stalno otkrivate nove lepe kutke i prostore“, kaže Bakaš.

Anantara Santorini nudi niz iskustava, uključujući salon za cigare, bioskop, spa centar i sesije joge pored bazena ili plaže. Ipak, više od zabave, gosti tu mogu jednostavno da uživaju u miru i spokoju.

„Ponekad ljudi jednostavno žele da budu sami, ne žele aktivnosti, a to je balans koji mi nudimo“, objašnjava menadžer.

Još jedan faktor doprinosi tišini objekta: zabranjen je za decu. Minimalna starosna granica je 18 godina, čak i ako ste u pratnji roditelja ili staratelja.

U nadi da će ostaviti utisak na goste, osoblje hotela vredno radi na uklanjanju fleka koje slučajno naprave gosti. Beli zidovi su besprekorno beli, a postoji tim posvećen upravo tome.

„Imamo dva molera na licu mesta, a njihov svakodnevni posao je da obilaze hotel i popravljaju“, otkriva Bakaš.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare