Jedna kartica mnogo pogodnosti – popusti, pokloni, iznenađenja…

Lifestyle 10. avg 202208:04 > 10:31
Shutterstock

Leto je period godine koji većina ljudi čeka sa nestrpljenjem. Ovo godišnje doba nas asocira na dugo iščekivani odmor i kvalitetno vreme koje provodimo sa nama najdražim ljudima, pre svega porodicom i prijateljima.

Svojim dolaskom, leto donosi neizmernu sreću i predivne trenutke, koji izmamljuju osmehe kod svih nas.

Takođe, leto je sinonim za stvaranje novih uspomena koje ćemo zauvek pamtiti, ali i za vreme koje posvećujemo sebi, svom mentalnom i fizičkom zdravlju i „punjenju baterija“ za životne izazove koji nas čekaju.

Sunce, kao sastavni i neizostavni deo našeg omiljenog godišnjeg doba, počinje da se javlja stidljivim sjajem u godišnje doba koje je na svoj način prelepo i svojevrsna je uvertira za ono što nas čeka posle njega. Kada dođe leto, sunce zasija svom svojom snagom, obasjava naše duše i srca i donosi nemerljivu količinu sreće.

Zbog svega nabrojanog, od izuzetnog je značaja da svoj zasluženi letnji godišnji odmor pažljivo i detaljno isplaniramo i potpuno ga prilagodimo sebi i svojim najmilijima. To podrazumeva odabir idealne lokacije i smeštaja, koji će učiniti ovo leto savršenim i kao iz snova.

Turizam u Srbiji

Razvoj turizma u našoj zemlji je doživeo ekspanziju u prethodnih nekoliko decenija. Vremenom se turizam svrstao u jednu od najdinamičnijih privrednih grana.

Primera radi, u periodu od 1990. do 2000. godine, međunarodni turistički promet je povećan za više od 50 odsto, a ukupni prihodi su uvećani za skoro 80 odsto.

Turističku ponudu Srbije možemo podeliti na četiri glavne grane – seoski, urbani, planinski i banjski turizam.

Seoski turizam

Seoski turizam se tretira kao prioritetan, pa je tako primetna ekspanzija eko-turističkih sela na brdsko-planinskim područjima. Ukoliko se odlučite za ovakvu vrstu odmora, ono donosi zdravu sredinu, hranu, ugodan i miran ambijent, aktivno vreme provedeno u prirodi, etnografske i druge kulturno-istorijske vrednosti.

Čak je i Svetska turistička organizacija preporučila Srbiji da razvija seoski turizam. Neka od najpoznatijih turističkih sela u našoj zemlji su Sićevo, Mokra Gora, Sirogojno, Gostilje i Koštunići.

Urbani turizam

Beograd je po svim parametrima glavna atrakcija urbanog turizma u Srbiji. Kao glavni i najveći grad, obiluje kulturno-istorijskim spomenicima, ali i široko poznatom bogatom ponudom raznovrsnog noćnog života, koji već godinama unazad privlači turiste iz svih krajeva sveta.

Pored Beograda, tu je svakako Novi Sad, kulturni centar Vojvodine, sa takođe bogatom ponudom kulturno-istorijskih i zabavnih sadržaja. Sedište Matice srpske je 1864. preseljeno u Novi Sad i od tada ovaj predivni grad nosi nadimak „Srpska Atina“.

Grad Subotica sa svojim jezerom Palić i grad Niš sa tvrđavom i zaostavštinom mnogih kultura koje su se nalazile na ovim prostorima dodatno obogaćuju potencijale urbanog turizma u Srbiji.

Planinski turizam

Srbija je zemlja bogata planinama, koje pored uobičajenih turističkih atrakcija nude i svojevrsnu oazu za odmor, predivnu prirodu i savršeno mesto za odmor i beg od gradske užurbanosti i nezaobilazne vreline.

Nemoguće je nabrojati koje su sve planine vredne posete i boravka na njima, ali neke od najpoznatijih i najposećenijih u našoj zemlji su Kopaonik, Zlatibor, Divčibare, Tara i Stara planina.

Banjski turizam

Banje su mesto od vitalnog značaja za zdravlje, ali i rekreaciju, fizičku aktivnost i odmor u prirodi.

Srbija može da se pohvali velikim opsegom banjskih i klimatskih centara. Ima ih više od 40, a neke od najpoznatijih među njima su Vrnjačka Banja, Bukovička Banja, Banja Koviljača i Sokobanja.

Uživajte u svim pogodnostima koje nam donosi leto

Kompanija Visa je za sve korisnike Visa premium kartica kreirala posebne benefite ovog leta.

Specijalne pogodnosti, koje su dostupne svim korisnicima Visa Gold, Visa Platinum i Visa Infinite kartica, fokusirane su na ekskluzivne lokacije u Srbiji koje, zajedno sa svojim najmilijima, možete da posetite i provedete odmor baš tamo.

Takođe, benefiti se odnose i na usluge poput iznajmljivanja vozila ili poručivanja hrane.

Za ugodan boravak, uživanje u svim letnjim avanturama širom naše zemlje, stvaranju velikog broja novih uspomena, tu su Visa premium kartice, koje omogućavaju bezbrižno plaćanje i obezbeđuju idealan odmor za vas i sve najbliže koje volite. Predstavljamo vam samo neke od pogodnosti koje ovog leta imaju svi korisnici Visa premium kartica.

Ukoliko imate svega nekoliko dana na raspolaganju za odmor, idealno mesto da se napunite energijom je Hotel Premier Aqua, koji se nalazi u Vrdniku, na predivnoj Fruškoj gori. Svi korisnici Visa Gold, Visa Platinum i Visa Infinite kartica imaju popust od deset odsto na sve sadržaje koje ovaj hotel nudi.

Promocija je dostupna do 1. avgusta 2023. godine. Okrepite se svežim vazduhom i lepim pogledom u Ateljeu vina Šapat. Kada budete započinjali svoj odmor iz snova u ovom dragulju Slankamena, napomenite da ste korisnik neke od Visa premium kartica i na poklon ćete dobiti piće i dezert po izboru.

Promocija se odnosi na plaćanje Visa Gold, Visa Platinum ili Visa Infinite karticama i važi do 15. juna 2023.

Ako se odlučite za opuštanje u nekim od blagodeti Beograda, na Novom Beogradu vas očekuje renomirani Falkensteiner Hotel, sa SPA centrom, restoranom i sobama najvišeg nivoa. Ukoliko u ovom hotelu budete koristili Visa premum karticu, dobićete 20 odsto popusta u SPA centru, deset odsto u restoranu i besplatni „upgrade“ u višu kategoriju soba, ukoliko raspoloživost to dozvoljava.

Promocija važi do 15. juna 2023. godine.

U slučaju da želite da iznajmite vozilo za vaše putovanje iz snova i krenete kuda god poželite, tu je Budget rent a car. Kao korisnik Visa premium kartice, na svako iznajmljeno vozilo ostvarujete popust od deset odsto.

Ponuda je dostupna do 15. juna 2023.

Još jedna opcija za sve one koji odluče da odmor provedu u prestonici Srbije – oaza mira u srcu Beograda. Pružite sebi pun ugođaj u Saruna Wellness Skyline SPA u Kneza Miloša gde vas, kao korisnika Visa gold kartice očekuje popust od pet odsto, dok korisnike Visa Platinum i Infinite kartica očekuje osam odsto popusta.

Promocija se odnosi na kupovinu vaučera ili uplatu članarina i važi do 15. oktobra 2023. godine.

Nisu zaboravljeni ni oni koji odluče da svoj odmor provedu u poznatom okruženju i toplini sopstvenog doma. Ako je to i vaš slučaj, a u nekom trenutku ogladnite, ne morate svaki put da izađete iz kuće kako biste uživali u ukusnoj hrani restorana. Naručite hranu preko Glovo aplikacije i za svaku narudžbinu preko 3.000 dinara, koju platite Visa premium kartice, dobijate promo kod sa 500 dinara popusta za svaku narednu porudžbinu.

Promocija se odnosi na plaćanje sačuvanom Visa Gold, Visa Platinum i Visa Infinite karticom i važi do 31. decembra 2022. godine ili do isteka sredstava predviđenih za ovu promociju.

Učinite da ovaj odmor bude nezaboravan, kako vama, tako i vašim najmilijima, kako biste im pružili savršen užitak i proveli kvalitetno vreme zajedno