Valentina iz Doboja sama je osmislila i sašila haljinu za maturu: Ona je za mene posebna (FOTO)

Lifestyle 16. jun 202419:27 16 komentara
Foto/Severin Todorović

Svaka devojka želi da izgleda najlepše na proslavi mature i da njena haljina bude posebna. Dok je većina roditelja spremna da da pravo malo bogatstvo za maturske haljine, Valentina Stojanović iz Doboja odlučila je da sama osmisli i zajedno sa mamom sašije haljinu baš kakvu ona želi.

Valentina je za N1 rekla da je ideja za haljinu potekla još prošle godine, kada je zapravo počela da razmišlja o maturi i o tome kako želi da izgleda.

„Ja sam oduvek bila drugačija, prema tome, znala sam da će i haljina biti u mom stilu. Kako se i sama bavim umetnošću, odlučila sam da sama izradim svaki detalj svoje haljine“, rekla je Valentina koja je završila Tehničku školu u Doboju.

Kako je navela, krenula su razni nacrti, ideje, spajanja kako će haljina da izgleda.

Foto/ Severin Todorović

„Trebalo je dva – tri meseca aktivnog rada, mada prikupljanje materijala je trajalo mnogo duže. Mama i ja smo zajedno radile. Ona je bila zadužena za tehnički deo, a ja za dizajniranje, ušivanje i lepljenje“, kazala je Valentina presrećna što je na kraju haljina ispala baš onako kako je ona želela.

Što se tiče reakcija drugih, rekla je da niko nije mogao da zamisli kako će da izgleda, ali svi su očekivali, poznavajući je, da će to biti nešto drugačije.

Foto/Severin Todorović

„Nakon mature, reakcije su bile savršene, komentari i pohvale jos uvek pristižu. Moj ponos se nije mogao sakriti kad sam obukla haljinu, ona je za mene posebna. Nisam se obazirala na komentare drugih, ja sam se u svojoj haljini osećala lepo i posebno“, navela je maturantkinja koja se aktivno bavi slikarstvom unazad nekoliko godina i učesnik je brojnih kolonija, izložbi i organizator mnogih humanitarnih akcija.

Na pitanje koji joj je dalji plan nakon srednje škole, Valentina je odgovorila da kreiranje i dizajn neće biti njen posao, jer joj je plan da upiše Arhitekturu.

„Ja često kroz šalu znam reći da mi je još ostalo da u budućnosti sašijem i svoju haljinu za venčanje, ali svakako trudiću se da za svaki bitan događaj sama kreiram haljine i kombinacije“, navela je Valentina za portal N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare