Veliko takmičenje kvizaša za vikend u Novom Sadu, dolaze i gosti iz regiona

Lifestyle 27. feb 202420:48 1 komentar
Srpska kviz asocijacija

Treći "NS Open" okupiće oko 200 kvizaša iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine na dvodnevnom takmičenju u Novom Sadu.

Branimir Arsić iz Srpske kviz asocijacije, koja organizuje ovo takmičenje, kaže za 021.rs da će ovo biti najveće takmičenje koje su do sada organizovali.

Kako objašnjava, takmičenje „NS Open“ organizovano je prvi put 2021. godine, a od tada se sve više takmičara prijavljuje. Ove godine se, kaže, prijavilo između 150 i 200 ljudi.

Teme su različite, a insistiraju na tome da se teme ne ponavljaju. Prošle godine su od učesnika imali i sugestiju da povećaju broj kvizova, što je i urađeno.

„Ove godine imamo 11 kvizova, a teme se provlače kroz neki vid opšteg znanja o geografiji i ostrvima, religiji, gejmingu, letnjim olimpijskim igrama, jugoslovenskim zemljama, kao i kviz za parove. Ono što je posebno za ovu godinu jeste i kviz pod nazivom ‘Pop kulturni blok’, gde takmičari sami biraju da li žele da rade kviz na temu serija ili Bitlsa, pa tako i vidimo da su se oni mlađi pretežno opredelili za prvu temu, a malo stariji za drugu“, objašnjava Arsić.

Objašnjava da se svi ovi kvizovi u oba lokala održavaju u isto vreme, a da će takmičari biti ravnopravno raspodeljeni kako se ne bi stvarala gužva.

Srpska kviz asocijacija

„Kviz će biti u isto vreme u oba lokala, a mi preko tabele brzo sabiramo poene koje objavljujemo na našoj Fejsbuk stranici, te na taj način takmičari mogu u roku od desetak minuta i da vide svoj rezultat, kao i kako se kotiraju u odnosu na ostale takmičare“, kaže on.

Iako će tokom većeg dela ovog takmičenja učesnici biti odvojeni, kviz koji će ih sve spojiti jeste onaj koji se održava prvog dana, odnosno ekipni kviz u Radio kafeu.

Na kraju svakog kviza, takmičari koji osvoje prva tri mesta dobijaju simbolične nagrade.

„Interesovanje za pab kvizove u Novom Sadu raste iz godine u godinu, i sve više Novosađana ga prepoznaju kao vid zabave, ali i kao pripremu za druge vidove takmičenja, da li televizijskih ili ‘NS Open’. Ipak, pab kviz je malo opuštenija varijanta, dok je na ‘NS Open’ prisutan pravi takmičarski duh“, kaže Arsić.

On poziva sve koje zanima kako izgleda ovo takmičenje da prisustvuje i da će se naći mesto za sve, kao i da dolaze i na pab kviz nedeljom. Sve informacije o predstojećem „NS Openu“ pronađite na stranici Srpske kviz asocijacije.

Takođe možete i da pronađete informacije o narednim kvizovima u organizaciji SKA.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare