(VIDEO) Lena je najmlađi majstor za burek, počela da mesi s pet godina

Lifestyle 13. jun 202422:22 8 komentara
Shutterstock

U Obrenovcu se nalazi pekara Tijana u kojoj radi mala Lena. Karijeru je započela sa samo pet godina, kad je napravila svoja prva peciva.

Devojčica Lena ima samo devet godina i već je postala poznata kao najmlađi burek-majstor u Srbiji. Pite je naučila da pravi s osam godina, a danas ume sve – od kiflica do viršli u testu.

Ipak, najviše voli da pravi pitu sa sirom – sirnicu.

Njen otac kaže da je sama pokazala interesovanje za kuvanje, piše 24sata.hr.

„Lena je sama pokazala interesovanje da nauči ovaj posao. Ja sam tu da joj pomognem, da je naučim da bude prava majstorica i da sve zna da radi ručno“, rekao je otac „Lovcu na ukuse“.

@lule_eatsU pekari Tijana u Obrenovcu nas je dočekala Lena Kljajić naš najmladji burek majstor. Imali smo dogovor da posle snimanja odemo i na partiju fudbala !♬ original sound – Luka Rosandic

On je u tom poslu već 30 godina. Pekaru su nazvali po najstarijem detetu, ćerki Tijani.

Lena je vrlo spretna, nakon što umesi testo, otac ga iseče na manje komade kako bi joj bilo lakše. Zatim mala kuvarica sve zajedno napravi u kugle pa nastavlja posao. Ali ne troši vreme previše jer, dok joj se testo odmara, ona već pravi kiflice i viršlice u testu.

Sve radi majstorski, ima iskustva, te uživa u tome. Zna sve trikove, kako namazati uljem, kako posipati semenke i sve druge trikove za izradu finih peciva i pita.

Testo za pite razvuče, pa ga vrti u vazduhu, spretna je i u svemu uživa. Postala je prava kulinarska zvezda, a sve zajedno izgleda super – sočno, hrskavo i zlatno.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare