(VIDEO) Pronađeno mladunče lava kod Subotice: Prolaznici ga mazili

Lifestyle 21. sep 202313:10 56 komentara
Instagram/192.rs

Na Ćantavirskom putu kod Subotice pronađen je mali lav. Slučajni prolaznik uočio je lavića, zaustavio automobil i sklonio ga je sa puta, a zatim pozvao policiju.

Na lice mesta su izašli inspektori, policijski službenici, a po njihovom pozivu došli su i stručnjaci iz Zoološkog vrta Palić, u čije Prihvatilište će najverovatnije biti smešten mali lav.

Prema rečima svedoka životinja je umiljata, pitoma i prilično je malaksala.

Odmah po primanju poziva, timaritelji i veterinar uputili su se na datu lokaciju i preuzeli lavića u vozilo Zoo vrta.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Mladunče lava staro svega nekoliko meseci, pronađeno je jutros na Čantavirskom putu kod Subotice kako samo i izgubljeno prelazi put.

Naime, lavića je zapazio vozač koji se Čantavirskim putem jutros uputio na posao.

Kako za Danas objašnjava direktorka Zoološkog vrta na Paliću Sonja Mandić, Specijalna jedinica MUP-a za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine obavestila ih je oko 10.30 časova da je potrebno da se zbrine jedan lavić.

Odmah po primanju poziva, timaritelji i veterinar uputili su se na datu lokaciju i preuzeli lavića u vozilo Zoo vrta.

“Kada je reč o trenutnom stanju lavića, možemo samo da kažemo da je u dosta lošem stanju. Molimo za malo stpljenja, jer nemamo još ni biohemiju, uzeta mu je krv, dakle laboratorijske rezultate čekamo, a u međuvremenu veterinar mu daje infuziju i nadamo se da će preživeti”, kaže Mandić.

Kada je u pitanju starost lavića, sagovornica kaže da je teško proceniti, budući da je lavić vrlo slab, pa je moguće da ima oko pet do šest meseci.

“Mogao bi imati bilo koliko od tri do šest meseci ili ima možda pet-šest meseci, a da je jako pothranjen ili da nije dovoljno razvijen”, objašnjava Mandić.

“Lavić je u Prihvatu kod nas, tu mu se pruža prva pomoć i rade prve pretrage, još su i sve inspekcijske službe angažovane, pa ćemo videti tačno da li će biti zadržan kod nas u Prihvatu ili će ga Ministarstvo proslediti dalje”, dodaje direktorka Zoo vrta na Paliću.

Za sada još nije poznato kako je mladunče lava završilo na putu, a ono što je sigurno, jeste da ovaj lavić nije jedan od lavova iz Zoološkog vrta na Paliću.

Povezane vesti