(VIDEO) „Svaki petak izuzetak“ ima novu hit izjavu za hrvatske medije

Lifestyle 22. sep 202321:31 14 komentara
Printscreen/ HRT/ Index

Sećate li se Beograđanina Lea Mujića koji je urnebesnim komentarima opisao gužvu na hrvatskim auto-putevima tokom letnjeg špica? Novinar Indexa zaustavio ga je na ulici zbog ankete i nije se dobro proveo.

Ljudi se već osam godina sameju anketi s hrvatskog autoputa u kojoj Leo reporterki HRT-a komentariše gužvu na naplatnim rampama.

Reporter Indexa sreo je nedavno Lea u Zagrebu i upitao ga o novoj pešačkoj zoni i muralu na putu. Umesto odgovora dobio je predavanje šta je mural, i da mural ne može biti nešto što je na stazi.

Ispravio je novinara i kada je ovaj spomenuo grafit, pa mu i tu objasnio kako stvari stoje.

Pošto novinar nije znao, ili hteo, da odgovori na pitanje “znate li ko sam ja?” dobio je prozivku.

Leo Mujić iz Beograda je plesač i koreograf koji se proslavio koreografijom baleta Ana Karenjina u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu, kao i koreografijom i režijom baleta Opasne veze na Dubrovačkim letnjim igrama 2014. godine.

Diplomirao je u švajcarskoj baletskoj „L’Ecole – atelier Rudra Béjart“.

“Umetnosti ima dovoljno, ali očigledno ste mi sada dokazali da nema dovoljno kupaca za istu”, rekao je Leo pošto ga novinar nije prepoznao.

Iz leta u leto na društvenim mrežama oživi snimak kada na pitanje novinarke HRT-a ima li gužve, odgovara: “A šta mislite? Nije gužva, nego je katastrofa. Uvedite vinjete, na šta liči ovo, kakvo iživljavanje.”

Upitan da li je namerno izabrao petak kako ne bi upao u gužvu, a dogodilo se upravo suprotno, odgovorio je: “Petkom se uvek zezne čovek kad ide, zar je onda svaki petak izuzetak? Stay out of the highway in the fridays. Šta je ovo, Mad Max? Seriously?”

Na kraju se osvrnuo na uslove u kojima novinarka radi i upita je: „Šta se kuvate, gde je vama sun protection, gde su vam kapice?“.